Extra show Sergie Polunin in Koninklijk Theater Carré
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Extra show Sergie Polunin in Koninklijk Theater Carré

Wegens groot succes danst Sergei Polunin een extra show van zijn voorstelling SACRÉ op dinsdag 16 oktober 2018 in Koninklijk Theater Carré. De twee eerder aangekondigde voorstellingen, op 17 en 18 oktober, waren binnen één dag uitverkocht. De kaartverkoop voor deze extra show startte vrijdag de 21e om 17:00 uur via Carré.

De voorstelling SACRÉ is een choreografie van de Japanse danseres en choreografe Yuka Oishi. Zij creëerde hiervoor een nieuwe interpretatie van de legendarische balletdanser Vaslav Nijinsky. Het ballet brengt de geschiedenis en muziek van de glorieuze tijd van Ballet Russes terug. Stravinsky’s beruchte ‘The Rite of Spring’ muziek staat centraal in de dramatische solo van Sergei Polunin, waarbij hij de waanzin van Nijinsky en zijn eis van een ‘voelend, niet-denkend mens’ onderzoekt.

Polunin begon zijn carrière bij de Britse Royal Ballet School en werd op 20-jarige leeftijd de jongste Principal ooit. Hij danste bij diverse toonaangevende balletgezelschappen in zowel Londen als Rusland en treedt momenteel op over de hele wereld bij verschillende gezelschappen. Hij kreeg wereldwijde bekendheid door zijn medewerking aan Hozier’s videoclip ‘Take me to Church’ geregisseerd door David LaChapelle. Een jaar later werd Sergei’s levensverhaal het onderwerp van de documentaire speelfilm ‘Dancer’ waarin zijn jeugd, ballettraining en internationale bekendheid wordt gevolgd en geanalyseerd. Brecht van Hulten maakte een documentaire over haar inspanningen om Sergei naar Nederland te halen genaamd ‘Dancer op Lowlands’.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Unieke Bootveiling van boten uit de Amsterdamse grachten