Edsel Juliet: “Salsa Session warm ontvangen door publiek”
Edsel Juliet voor de Bajes.

Edsel Juliet: “Salsa Session warm ontvangen door publiek”

“De kickoff van Salsa Session werd warm ontvangen door het publiek. Voor deze eerste keer ben ik blij. De sfeer zat er goed in en mensen die mij kennen waren blij met dit initiatief. Ik kreeg zelfs een beker voor het opstarten van dit initiatief van de bekende Dr. Salsa. Er werd flink gedanst en genoten van salsa. Dus iedere maandag kan iedereen die gek is van salsa-muziek terecht bij De Bajes”, aldus de bekende muzikant en componist Edsel Juliet die samen met eigenaar Sven Toering van De Bajes op de maandag muzikanten en dansers een plek bieden om samen in een ongedwongen sfeer te genieten van echte salsa.

Dr. Salsa op de Noordermarkt. YouTube credits: Eric de Vet 

Amsterdam heeft er sinds afgelopen maandag een live salsa evenement bij. Vanaf maandag 28 mei kunnen salsa liefhebbers terecht in het ‘streat art etablissement’ van De Bajes voor swingende nieuwe wekelijkse Salsa Sessions die onder leiding staan van de bevlogen salsa liefhebber Edsel Juliet.

Juliet organiseerde in de jaren 80 in De Kroeg aan de Lijnbaansgracht soortgelijke sessies: “Het was dé plek waar salsamuzikanten bij elkaar kwamen om te jammen en te dansen. Ik gaf deze jamsessies de naam Salsa Session om duidelijk te maken dat het alleen om salsa gaat. De belevenissen in ‘De Kroeg’ was een mooie tijd waar menig muzikant warme herinneringen aan bewaard. Muzikanten zoals Nicky Marrero, Arturo Sandoval, Chet Baker, Tito Puente, Celia Cruz, Candy Dulfer en haar vader Hans, Rosa King, Herman Brood, Pete Conde Rodriguez, Oscar de Leon, de Cubaanse percussiegroep Los Papines kwamen allemaal even een solo spelen om vervolgens mee te jammen”, liet Juliet vorige week weten.

Op zijn geboorte-eiland Curaçao wist Edson vorig jaar deze Salsa Sessions succesvol te introduceren. In Mundo Bizarro komen nog steeds iedere donderdag muzikanten bij elkaar. Juliet: “Er was op gegeven ogenblik geen doorgang meer. Topmuzikanten van het eiland en uit de regio bezochten de sessies en speelden mee. Nu is Amsterdam, waar ik ooit begonnen ben, aan de beurt. Ik heb er zin in. De Bajes wordt wat ons betreft op de maandagavonden een plek, waar salsamuzikanten in hun vrije tijd samenkomen, om met elkaar salsamuziek te kunnen maken. Ook jong talent krijgt de kans om samen met gevestigde musici te jammen. Het gaat tijdens deze sessies om de tumbao piano, koro, pregon, mambo en niet om kant-en-klare arrangementen maar echt om het ter plekke improviseren”, aldus Edsel.

Edsel Juliet bij Pauw

Edsel is vanavond te gast bij Pauw om 23:00 uur bij de VARA. Onderwerp is latin muziek. “Dé zomerhit van vorig jaar in Nederland was Despacito van Luis Fonsi, een moderne variant van latin muziek. Latin is populair in Nederland, deze zomer zijn er grote festivals als Pal Mundo, Latin Village en Dias Latinos. En ook op North Sea Jazz en Festival Mundial wordt veel latin geprogrammeerd. Maar de kennis van latin kan nog beter. Jörgen Raymann zou je de ambassadeur van de latin in Nederland kunnen noemen. Hij is met latin muziek opgegroeid, is nu festivaldirecteur van Dias Latinos en komt vanavond met hulp van Edsel Juliet & La Banda Loca een stoomcursus latin geven”, is te lezen op de website van BNN VARA.

vrijetijdamsterdam.nl