Double Bill tijdens Dans op Dinsdag in Theater Bellevue

Tijdens Dans Op Dinsdag presenteert theater Bellevue op 23 oktober om 20:30 een Double Bill van twee uiteenlopende makers van Dansmakers Amsterdam.

In Search Of A Title – Evangelos Biskas V / Elysia McMullen

Het liefst ziet Evangelos Biskas V een alledaagse wereld waar ook het magische en onverklaarbare gangbaar is. Evangelos herkent zich in de ideeën van de surrealisten en hun zoektocht naar de vrijheid van het denken. Met In Search of a Title onderzoekt Evangelos Biskas V samen met Elysia McMullen hoe er meer vrijheid in een spel kan worden ingebracht. Het lichaam wordt ingezet als een instrument dat impulsen overbrengt en zich beroept op het instinct. Geen beweging is normaal of gangbaar, zijn bewegingstaal, muziek en geluid – wat ook live wordt gebracht – is ontstaan met inzet van improvisatietechnieken. De gewonnen vrijheid wordt in deze voorstelling strak ingekaderd met humor en absurditeit tot gevolg.

Against The Wall / Paula Chaves

Waar de muur voor diverse media (canvas, billboard, politieke propaganda, grensaanduiding) indirect voor communicatie zorgt tussen burgers, dient zij ook als glijmiddel voor sociale (non)interactie. Het is een effectief medium voor solide machtsstructuren. In Against the Wall werken drie performers samen aan een systeem waarbij het publiek, als een menselijk scherm, tot interactie wordt uitgenodigd.

Aerial performance, sterk staaltje klim- en hangwerk, grote sprekende video projecties waarbij ze refereert aan het billboard als vorm van politieke propaganda…

vrijetijdamsterdam.nl

PS Heeft u al een kijkje genomen in ons blog met leuke dingen van 9 oktober?