Dansschool BeatZone: “Reacties en steunbetuigingen waren overweldigend en hartverwarmend”
Foto: © Miriam Ekelschot

“Dansschool BeatZone is een supergezellige Urban dans- en zangschool in Amsterdam voor kids en tieners van 3 tot 19 jaar. Zangles kun je bij ons zelfs volgen als je 80 bent! We zijn heel erg familie georiënteerd en proberen voor zowel kids als ouders een leuke, sociale omgeving te creëren waarbij iedereen lekker actief is, met muziek bezig kan zijn en vrienden kan maken”, aldus Maud Mulder die samen met haar geliefde Gelvin Straal de Amsterdamse dansschool BeatZone runt. Vrije Tijd Amsterdam stelde een aantal vragen!

Wanneer is BeatZone opgericht?

“Gelvin en ik hebben de dansschool in 2009 opgericht. We waren beide al jaren actief in de entertainment business. Ik vooral als zangeres en Gelvin als danser. Zo hebben we elkaar ook ontmoet 🙂 Toen er onder ons huis onverwachts een ruimte vrijkwam, zijn we in het diepe gesprongen en probeerden we vanuit onze eigen ervaring ‘On Stage’ een schooltje op te zetten.

Al binnen een jaar zaten we bijna helemaal vol en zijn we langzaam steeds minder gaan optreden en steeds meer kinderen gaan coachen. Inmiddels hebben we samen 2 kinderen en is dansschool BeatZone onze voornaamste business!”

Gelvin in actie tijdens een dansles. Foto: © Miriam Ekelschot

Welke dans- en zanglessen worden er gegeven?

“We geven voornamelijk Urban dansstijlen, zoals streetdance, hiphop, breakdance en Urban contemporary (hedendaagse Urban). Bij zangles variëren de lessen van pop en country tot musical en klassiek. Onze docenten zijn breed geschoold.”

Wat zijn de kernwaarden van de dansschool?

“We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij dansschool BeatZone. We zijn een familiebedrijf en willen die gezelligheid, veiligheid en warmte uitstralen naar onze leerlingen en hun ouders.

We onderhouden met vrijwel iedereen persoonlijk contact, zijn vaak aanwezig in de studio en kennen de kids die bij ons lessen volgen. We vinden het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om zich bij ons te ontwikkelen op zowel muzikaal als sociaal niveau. We hebben een vast, vertrouwd docententeam waar we al jaren mee werken en we hebben ontzettend veel kinderen die al meer dan 6 jaar bij ons dansen! Dat is ongelooflijk in zo’n grote stad en soms voelt dat bijna dorps aan, haha. Maar, dat is wél onze grootste kwaliteit!

Dat merk je absoluut in dit onzekere Corona tijdperk waarbij wij onze deuren voorlopig ook hebben moeten sluiten. De enorme hoeveelheid aan reacties en steunbetuigingen was voor ons echt overweldigend en hartverwarmend. Dat was echt een moment dat Gelvin en ik elkaar aankeken en dachten: ‘Wow, we hebben echt iets bijzonders opgebouwd in de afgelopen 10 jaar…”

Richten jullie je op een specifieke doelgroep?

“We zijn qua dans het meest gericht op kinderen en tieners. Maar, bij de zangafdeling is de jongste 6 en de oudste 79 jaar 🙂 Vaak worden ouders enthousiast als ze langer bij ons komen met hun kinderen. Dan willen ze zelf graag ook wat meer doen met muziek- en stemontwikkeling. Veel ouders kiezen voor privé zangles of sluiten zich aan bij ons koor. Wat dat betreft is er voor de hele family wat te doen bij BeatZone!”

Enthousiaste kids bij BeatZone! Foto: © Miriam Ekelschot

Ik zag dat er online dans- en zanglessen worden gegeven. Kun je daar iets meer over vertellen?

“Omdat het momenteel niet mogelijk is om les te geven in de studio, hebben we een aangepast dans- en zangrooster gemaakt waarbij alle leerlingen online lessen kunnen blijven volgen. De eerste weken hebben we mega veel dans video’s gepost en zijn we direct gestart met online zanglessen. We hielden op deze manier superfijn contact met iedereen. Toen dat een succes bleek, hebben we het aanbod met livestreams uitgebreid. Nu zitten de online klassen iedere dag vol met tientallen enthousiaste kinderen die vanuit de huiskamer meedansen en zingen!”

Wat is het mooiste dat jullie tot dusverre met BeatZone hebben meegemaakt?

“Ik kan wel zeggen dat deze periode de boeken ingaat als ‘dat jaar dat we overleefd hebben en dat het meeste indruk op ons heeft gemaakt’. Maar jeetje, we hebben in de afgelopen 10 jaar talloze hoogtepunten (en af en toe ook dieptepunten) meegemaakt.

We hebben prachtige dansvoorstellingen geschreven en uitgevoerd waarbij honderden kinderen tegelijkertijd uit hun dak gingen op het podium en in het theater. Ik hou het dan nooit droog en die momenten maken altijd ontzettend veel indruk op Gelvin en mij.

Maar, we hebben ook zware tijden gehad waarbij we van de kleine huiskamer studio waar we zijn gestart, zijn verhuisd naar een prachtig en indrukwekkend complex om de hoek. Dat was super emotioneel voor ons, mede omdat we op dat moment inmiddels kinderen hadden en dat dus ook weer een nieuwe sprong in het diepe was.

Ik ben bang dat ik je niet één moment kan noemen wat meer betekende dan het andere. De afgelopen 10 jaar waren overall gezien één grote achtbaan, haha.”

Foto: © Miriam Ekelschot

Kun je iets vertellen over de buurt waar jullie gevestigd zijn?

“In 2009 zijn we in Oud-Zuid gestart en twee jaar geleden zijn we naar de Westlandgracht verhuisd, een paar minuten vanaf onze oude locatie. BeatZone is gevestigd in een prachtig complex met hoge plafonds en enorme ramen aan de kant van de Poeldijkstraat.

We hebben twee dansstudio’s, waarvan je één grote studio kunt maken én een zangstudio. Het is een gezellige drukte alle dagen van de week! Er is rondom de studio een groen parkje en speeltuin. Ouders zitten in deze periode meestal lekker met een koffie in de zon te wachten tot de les klaar is. Hopelijk kunnen we in de zomer nog wat van die mooie momenten beleven bij de studio…”

Hoe kijkt BeatZone naar de toekomst?

“Gelvin en ik hebben door het jaar heen altijd bakken vol inspiratie en proberen zoveel mogelijk van onze creativiteit in al onze projecten te stoppen. Ik hoop dat we nog veel mooie dansvoorstellingen gaan maken en jong talent de mooie ervaringen van dans, zang en muziek kunnen meegeven.

Ik hoop vooral dat we het fijne familiebedrijfje blijven wat we vanaf het begin zijn geweest, whatever happens in the future.”

Een uitzinnige Gelvin. Foto: © Miriam Ekelschot

Waar kijkt BeatZone het meeste naar uit als straks de corona crisis achter de rug is?

“We kijken er natuurlijk onwijs naar uit om in de studio weer lekker muziek te draaien en alle kids en ouders weer te zien! En eerlijk gezegd hoop ik vooral dat we door alle maatregelen zoveel mogelijk mensen gezond houden en dat we, met het sluiten van de deuren, ons steentje als bedrijf kunnen bijdragen aan de oplossing! De crisis overleven we met BeatZone wel, daar twijfel ik niet aan. En na de zomer maken we er gewoon weer een prachtig, gezellig en muzikaal jaar van!”

Nog iets toe te voegen?

“Dankjewel voor het interview. Leuke vragen en fijn om in deze tijd even een positieve blik op ons bedrijf te kunnen werpen. Ook voor mezelf 😉
Lfs Maud”

Vrije Tijd Amsterdam bedankt Maud voor haar tijd en wenst dansschool BeatZone een mooie en gezonde toekomst toe!

Interview door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Ricardo Clarijs: “We moeten proberen er gezond doorheen te komen”

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam