Fat Freddy's Drop terug naar AFAS Live in Amsterdam
FAT FREDDY'S DROP BYRON BAY

Fat Freddy’s Drop terug naar AFAS Live in Amsterdam

Op vrijdag 22 november keert de Nieuw-Zeelandse band Fat Freddy’s Drop terug naar AFAS Live in Amsterdam. Het concert staat in het teken van het nog te verschijnen titelloze album. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag om 11:00 uur via Ticketmaster.

Sinds 2002 tourt de zevenkoppige band uit Nieuw-Zeeland regelmatig door Europa. De release van een nieuw album is een speciaal moment voor Fat Freddy’s Drop en gebeurt veel minder vaak. Met de aankondiging van hun nieuwe tour laten ze hun fans ook gelijk weten dat er dit jaar een nieuw album verschijnt.

Fat Freddy’s Drop is in Nieuw-Zeeland de bestverkopende artiest aller tijden. Ze staan bekend om hun energieke live optredens met hun aanstekelijke mix van jazz, funk, soul, ska, reggae en elektronica. Het is één van de meest originele bands ter wereld die van elk optreden keer op keer weer een groot feest weten te maken. Door de jaren heen heeft de band een langdurige liefdesrelatie met Europa opgebouwd. Ze houden van Europees eten, de cultuur, de whanau (familie) en vooral de Europese fans.

In de gebruikelijk stijl van de band kondigen ze ook nu weer een album aan waarvan nog geen datum of titel bekend is. Alleen de belofte om een nieuw studioalbum af te leveren aan de fans voordat de Europese tour van start gaat in november.

Tijdens de uitverkochte live shows in 2018 speelde Fat Freddy’s al nieuwe nummers als ‘Special Edition’, ‘Trickle Down’, ‘Kamo Kamo’ en ‘114’ voor hun trouwe publiek. De liedjes werden tijdens deze tournee gelijk getest om vervolgens in hun studio in Wellington te worden bewerkt.

De Europe Album Release Tour brengt de band naar Amsterdam, Parijs, Londen en Berlijn. Ze komen deze keer ook weer naar Barcelona, Madrid, Lissabon, Warschau, en geven een debuutshow in Praag.

In Nederland speelden ze op diverse grote festivals, voor verschillende uitverkochte zalen en gaven ze unieke optredens op het strand van Bloemendaal en Plekk. Eind vorig jaar stond Fat Freddy’s Drop nog in een uitverkochte AFAS Live waar ze vol overgave een enerverende live show neerzetten.

Fat Freddy’s Drop Album Release Tour Europe
November/December 2019

Sun 10 Nov Vicar St, Dublin, Ireland
Mon 11 Nov Barrowlands, Glasgow, UK
Fri 15 Nov Cardiff Motorpoint Arena, UK
Sat 16 Nov Alexandra Palace, London. UK
Mon 18 Nov Olympia, Paris, France
Thurs 21 Nov Mitsubishi Electric Halle, Dusseldorf, Germany
Fri 22 Nov AFAS, Amsterdam, Netherlands
Sat 23 Nov Palais 12, Brussels, Belgium
Tues 26 Nov Fryshuset Arena, Stockholm, Sweden
Wed 27 Nov KB Hallen, Copenhagen, Denmark
Fri 29 Nov Pier 2, Bremen, Germany
Sat 30 Nov Jahrhunderthalle, Frankfurt, Germany
Mon 02 Dec Halle 622, Zurich, Switzerland

March 2020
Fri 13 Mar Max-Schmeling-Halle, Berlin, Germany
Sat 14 Mar MHP Arena, Ludwigsburg, Germany
Mon 16 Mar Stadthalle, Fürth, Germany
Tues 17 Mar Lucerna Music Bar, Prague, Czech Republic
Wed 18 Mar Progresja, Warsaw, Poland
Mon 23 Mar Estragon Club, Bologna, Italy
Tues 24 Mar Alcatraz, Milan, Italy
Wed 25 Mar La Paloma, Nîmes, France
Fri 27 Mar Razzmatazz, Barcelona, Spain
Sat 28 Mar La Riviera, Madrid, Spain
Sun 29 Mar Campo Pequeno, Lisbon, Portugal

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Festival Macumba maakt comeback deze zomer

Gerelateerd artikel: druk begin bij de AFAS Live in Zuidoost