Trampolinespringen in Amsterdam – waar kan het?
Jumpsquare Amsterdam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wil je trampolinespringen in Amsterdam? Weet je niet waar je dit kunt doen? Er zijn in de stad diverse mogelijkheden om op een trampoline te springen. Trampolinespringen is een vorm van turnen waarbij je springt op een trampoline. Rondom de hoofdstad zijn ook diverse mogelijkheden om je uit te leven op een trampoline. Veel plezier met de lijst van plekken waar je kunt trampolinespringen in Amsterdam en omstreken.

Amsterdam: Jumpsquare Amsterdam, VROG, I-Jump Amsterdam, Trampoline Vereniging Veerkracht, Judyjump

Amstelveen: Fun Center Amstelveen Diemen: StreetJump

Jumpsquare Amsterdam

Bij Jumpsquare Amsterdam kan je terecht voor een leuk, uniek en actief uitje. Dit kun je gaan doen met je familie, vrienden of collega’s. Er kunnen groepsuitjes op maat georganiseerd worden. Er zijn lekkere ruime openingstijden. Zodat jong en oud welkom zijn. Het is niet alleen mogelijk om te springen op trampolines. Het is eveneens mogelijk om mee te doen in een interne competitie in de Ninja Course. Er kan ook gek gedaan worden bij Jump Tower en de BigAirBag. Terwijl iedereen zich uitleeft houden de medewerkers toezicht. Deze organisatie is onderdeel van de Jumpsquare Group waartoe sinds 2019 ook alle Jump XL parken behoren. Bezoekers van Jumpsquare Amsterdam kunnen gratis 1,5 uur parkeren. Deze locatie ligt dicht tegen Het Amstelkwartier. Dit is een buurt in opkomst. De wijk ligt ten zuiden van en aan de bocht van de Amstel omsloten door Spaklerweg en Duivendrechtsevaart.

Adres: Daniël Goedkoopstraat 1

VROG

Bij VROG kun je trampolinespringen in Amsterdam. En dat niet alleen. Deze locatie heeft 670m2 speciaal ingericht voor freerunning, parkour en trampoline. VROG heeft een groot trampolineveld met 30m2 airbag waar je salto’s kunt oefenen, dumpen en bouncen tegen de wanden. Er worden wekelijks trainingen gegeven. Om deel te nemen aan een training moet je minimaal 6 jaar oud zijn. De trainingen zijn onder begeleiding van opgeleide trainers. Wil je na afloop nog even gezellig bijkletsen? Er is een gezellig café waar koffie, snacks en andere drankjes verkrijgbaar zijn. Bij VROG zijn er ook aparte ruimtes voor vergaderingen, feestjes of andere activiteiten. Deze locatie ligt naast de Jaap Eden ijsbaan. Bij deze baan zijn meerdere activiteiten te beleven. Wellicht is het leuk om een bezoekje aan de schaatsbaan te combineren met een visite aan VROG.

Adres: Kruislaan 222-B

I-Jump Amsterdam

Bij I-Jump Amsterdam kun je trampolinespringen ontdekken, beleven en ervaren. Er zijn een aantal trampolinezones die voor uitdaging en afwisseling zorgen. Daarnaast is er een sports area. Hier vinden activiteiten plaats zoals dodgeball en basketball, een free-jump area, walk-on-walls, BigAirBags en foam pit. Volgens de medewerkers is het leuk en gezond om langs te komen. Je kan vrij trampoline springen op een uitgebreide jump ruimte. Er is ruimte voor bedrijfsuitjes en kinderfeestjes. Jumpen mag vanaf 6 jaar. Tot 12 jaar is begeleiding van een ouder of verzorger verplicht!

Adres: Sportpark Kadoelen 4

Trampoline Vereniging Veerkracht

Dit is een kleine gespecialiseerde verenging in de sport trampolinespringen. Er wordt bij Trampoline Vereniging Veerkracht gesprongen op wedstrijdtrampolines. Naast trainingen voor de wedstrijdsport verzorgen ze hier lessen voor de recreatiesport. Deze vereniging is in 1961 opgericht en bestaat dus al ruim 60 jaar! De trampoline activiteiten vinden op twee locaties plaats. Plezier hebben tijdens het springen vinden ze hier erg belangrijk. Daarnaast vinden ze veiligheid tijdens de training van belang en hebben ze voor de ouders/verzorgers geen geheimen over wat er tijdens de lessen gebeurt. Deze zijn altijd welkom om te komen kijken. Vrije Tijd Amsterdam publiceerde eens een artikel over deze vereniging. Er werd toen aangegeven dat TVV drijft op vrijwilligers.

Adres 1: Braeburnstraat 1

Adres 2: Sloterweg 1043 T

Judyjump

Ben je weleens los gegaan op een trampoline in de Jordaan? Het kan bij Judyjump! Deze sportschool ligt in de Anjeliersstraat. In dit sportcentrum doen ze aan het unieke trampoline fitness. Er worden workouts georganiseerd in het hartje van Amsterdam. Door de speciale sessies op de trampoline wordt en blijf je fit. De medewerkers van deze organisatie stellen dat je optimaal calorieën zult verbranden. Tijdens een trampoline work-out zet je alle spiergroepen in beweging. Het wordt gezien als een echte fatburner. Het springen moet er ook voor zorgen dat je geen stress meer zult ervaren. Als je aan het bewegen bent komen stoffen serotonine en endorfine vrij. Deze stofjes zorgen ervoor dat je een goed humeur krijgt. Ook zal je met meer zelfvertrouwen door het leven gaan.

Adres: Anjeliersstraat 189

Amstelveen

Fun Center Amstelveen

Heb jij weleens een bezoekje gebracht aan het Fun Center Amstelveen? Dit entertainment center in Amstelveen richt zich op families. Op het trampolinepark kunnen kinderen helemaal los gaan. Er zijn schuine wanden trampolines, een duiking zone en foampit. Naast los gaan op trampolines zijn hier nog meer dingen te beleven. Zo kun je hier een Ultimate battle spelen en is er een lasergame arena. Nog meer vertier is te beleven in de karaoke party room. Je kan hier ook feestjes (laten) organiseren. Voor bedrijfs-, groeps-, familie- en vrijgezellenfeesten ben je bij deze entertainment locatie aan het juiste adres!

Adres: Langs de Werf 7

Diemen

StreetJump

Heb je weleens van Street Jump Diemen gehoord? Dit is een groot indoor trampoline park. Hier zijn meer dan 25 trampolines en 10 verschillende area’s. Volgens de medewerkers kunnen mensen hier met veel plezier jumpen. Dat wil zeggen dat je van de ene trampoline naar de andere springt. Er kan eveneens over grote obstakels gesprongen worden en je kunt lekker landen in een Big Airbag of foampit. Een Jump-sessie start ieder half uur. Een sessie kan maximaal een uur duren. Gasten krijgen het advies om ongeveer een kwartier voor het begin aanwezig te zijn. Iedere sessie gaat van start met instructie. Klanten kunnen hier ook een feestje of groepsuitje organiseren. Op de website van StreetJump kun je alle informatie lezen.

Adres: Sniep 26

Vrije Tijd Amsterdam wenst je veel plezier tijdens het trampolinespringen in Amsterdam! En weet jij nog een leuke plek om te kunnen trampolinespringen in Amsterdam? Laat het weten door een e-mail te sturen naar rik@vrijetijdamsterdam.nl.

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam