Tips voor je vrije tijd in Amsterdam: weekend 2 juli - 4 juli
Dit weekend vindt een nieuwe editie plaats van het Chin Chin Festival. Foto via Chin Chin Festival

Ben je op zoek naar tips voor je vrije tijd in Amsterdam? Rik Verkaik van Vrije Tijd Amsterdam gaat wekelijks op zoek naar leuke dingen die je in het weekend kunt doen in Amsterdam. Je leest de tips hieronder in het overzicht!

Chin Chin Festival

Zaterdag 3 juli trapt Chin Chin Festival het festival seizoen af in de Amsterdamse Tuinen van West. Chin Chin Festival is het eerste geplande Amsterdamse festival dat doorgang vindt na een lange tijd lockdown. Het festival omvat alles waar Chin Chin Club voor staat: een totaalbeleving, waar al je zintuigen continu geprikkeld en verrast zullen worden. Eten, spelen en dansen vormen de basis van het Festival. Het evenement is wel uitverkocht dus wellicht kun je je slag slaan via Ticketswap!

Prijs ticket: € 58,50

Adres: Tom Schreursweg 48, 1067 MC in Amsterdam

STRAAT Museum

STRAAT is het museum voor street art en graffiti. Bij dit Amsterdamse museum streven ze ernaar hun passie voor deze spannende kunstvorm met het publiek te delen. Ze stellen zowel een aantal van de grootste internationale namen als aanstormend talent tentoon. STRAAT is een street art en graffiti museum voor iedereen, mogelijk gemaakt door een toegewijd team van liefhebbers.

Prijs entree: € 17,50

Adres: NDSM-Plein, 1033 WC Amsterdam

Amsterdam Museum

Na een restauratie van ruim vijf jaar is de Gouden Koets voor het eerst weer voor publiek te zien. Het rijtuig wordt tot en met 27 februari 2022 in bruikleen gegeven aan het Amsterdam Museum. Daarmee keert de koets tijdelijk terug naar de stad die hem in 1898 aan koningin Wilhelmina schonk, Amsterdam. De Gouden Koets wordt getoond in een glazen behuizing op de grote binnenplaats van het Amsterdam Museum. Bezoekers kunnen de gerestaureerde koets in alle rust van heel dichtbij bekijken. Je kunt met je toegangskaart voor het Amsterdam Museum ook een kijkje nemen bij de tentoonstellingen Refresh Amsterdam en Amsterdam DNA.

Prijs entree: € 20,-

Adres: Adres: Kalverstraat 92, 1012 PH Amsterdam

Thuishaven

Bij Thuishaven kijken ze reikhalzend uit naar het eerste weekend van ‘De Zomeropening’. Deze dance tweedaags vindt op 3 en 4 juli plaats op het festivalterrein van Thuishaven. Een aantal van de dj’s die komen draaien zijn Benny Rodrigues, Sandrien & Carlos Valdes, De Sluwe Vos, Chris Stussy en Michel de Hey. Dit weekend bij Thuishaven is wel tot aan de nok toe uitverkocht en er is tegenwoordig geen verkoop aan de deur meer. Maar, wie weet kun je je slag nog slaan via een kaartjesprovider!

Prijs ticket: € 28,-

Adres: Contactweg 68, 1014 BW Amsterdam

Roots Open Air (Amsterdam Roots Festival)

Amsterdam Roots Festival, al bijna 40 jaar hét festival voor muziek van over de hele wereld, dans, circus, theater en meer, startte op 30 juni en duurt tot en met 4 juli 2021. De locaties zijn het Oosterpark, Framer Framed, het Bimhuis, en het Tapas Theater. “Roots Open Air, zondag 4 juli in het Oosterpark, is het eerste openluchtfestival van Amsterdam sinds de uitbraak van corona; een belangrijk moment in deze tijd, waarin het soms voelt alsof we elkaar zijn kwijtgeraakt en waarin mensen snakken naar cultuur en ontmoeting”, vertelt de organisatie van het Amsterdam Roots Festival.

Prijs ticket: € 7,50

Adres: verschillende locaties in Amsterdam

A’DAM Toren

In de imposante A’DAM Toren kun je tegenwoordig in een virtuele achtbaan plaatsnemen, waarna je op spectaculaire wijze dwars door Amsterdam wordt gereden. Je boekt een rit voor € 5,- waarna je met een VR-bril een ritje maakt, dwars door onder andere de Amsterdamse grachtengordel, langs het Anne Frank Huis, naar het Museumplein en over ’t IJ. De achtbaan start en eindigt vanaf de A’DAM Toren. De hele rit is een ware belevenis, waarvan we niet teveel zullen verklappen, omdat het leuk is om alles zelf te ervaren.

Ticketprijs: € 5,-

Adres: Overhoeksplein 1, 1031 KS Amsterdam

Tip

En alvast een leuke tip voor het volgende weekend! Dompel jezelf onder in de meditatieve geluidservaring DiepzeeKerk. Vanuit de prachtige kerk De Duif in Amsterdam begint vrijdagavond 9 juli een meeslepende reis naar de diepste lagen van je onderbewustzijn. Project Wildeman brengt je in trance met elektronische diepzeeklanken en onderwaterfluiten.

Tickets op projectwildeman.nl

Adres: Prinsengracht 756, 1017 LD Amsterdam

Heb jij nog een leuke tip voor je vrije tijd in Amsterdam? Laat dan een reactie achter onder dit artikel.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

1 REACTIE