In Aziatische sferen aan je eigen keukentafel in een culinaire handomdraai
De gerechten van UMAMI. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Het duurt maar en het duurt maar. De treurige aanblik van de gesloten restaurants in de stad blijft pijn doen aan het netvlies. Maar als we niet naar binnen mogen om lekker te eten en te drinken, spelen we thuis gewoon restaurantje. Een klein voordeel van de corona-ellende is dat je de lekkerste culinaire hoogstandjes van de beste gelegenheden in je eigen huis kunt opdienen. Wij van Vrije Tijd Amsterdam maakten ons op voor een heerlijk avondje ‘kokkerellen’ in de Aziatische keuken. Een beetje van jezelf en een beetje van chef Han Ji!

Han Ji is het culinaire meesterbrein van restaurant UMAMI en hij zorgt ervoor dat je onwijs lekkere gerechten op je bordje voorgeschoteld kunt krijgen. Groot voordeel is dat je er zelf eigenlijk geen werk aan hebt. Voor mij als gelegenheids culinair recensent bijna een vereiste, omdat een al te grote bemoeienis met de bereiding weleens grote negatieve gevolgen voor de smaakpapillen kan hebben. Met minimale moeite zou je, volgens Han, binnen 15 minuten de shared dining@home kits op tafel moeten kunnen zetten. Aan de slag dus!

Oventje aan, klein kwartiertje wachten en opdienen maar. Alles helder uitgelegd via een duidelijke instructie. De richtlijnen volgend ontstaan er allemaal prachtige maaltjes. De tafel staat vol met gekleurde, smaakvolle gerechten waarin het beste van het Oosten en Westen samenkomt. Hier wordt de Gilles van der Loo in mij wel vrolijk van. Je hoeft het alleen zelf even af te maken met een wijntje, kaarsje, muziekje en fleurig servetje en je bent voor even ondergedompeld in Aziatische sferen. Onze keuze is vandaag gevallen op vis (onder meer vlees en vega zijn andere opties), en dat betekent genieten van rodebietenzalm, zeebaars, witvis en gamba’s. Het toetje, Yuzu cake, is net als de visgerechten, fantastisch.

Natuurlijk missen we het avondje uit met uitgebreid dineren in de lekkerste restaurants, zoals UMAMI. Maar dineren op deze wijze in je eigen lockdownhut, brengt de inmiddels nostalgische beleving toch weer een beetje terug. Een en al UMAMI, oftewel ‘heerlijkheid’. Absoluut restaurantwaardig!

Nieuwsgierig geworden naar de gerechten van chef Han Ji, check hier dan voor meer info. Bij de locatie van UMAMI op de Overtoom kun je ze afhalen, maar thuisbezorgen is eveneens mogelijk.

De shared dining@home kits zijn verkrijgbaar voor € 39.00 voor twee personen.

Uw culinair recensent Eelko Mink