Duizenden mensen demonstreren om solidariteit aan Palestina te uiten
Foto credits: vrijetijdamsterdam.nl

In Amsterdam hebben duizenden mensen gedemonstreerd om hun solidariteit te tonen aan de bevolking van Palestina. De protesten vloeiden voort uit het geweld dat al dagenlang plaatsvindt in de Gazastrook. Volgens de aanwezigen in Amsterdam wordt het Palestijnse volk onderdrukt door Israël.

De demonstranten startten de demonstratie om 14:00 uur vanaf De Dam. Op het plein voor het Koninklijk Paleis in Amsterdam waren sprekers actief die kritiek uitten op Israël. Er werden mondmaskers uitgedeeld door de organisatie. Uiteindelijk bleek het toch lastig om alle Coronamaatregelen na te leven.

Protestmars naar Amstelstation

Later werd te voet via het Rokin in het centrum een protestmars ingezet die eindigde bij het Amstelstation. Onderweg werden leuzen gescandeerd zoals ‘Palestina will be free’, ‘Israël terrorists’ en ‘Allahoe akbar’. De demonstratie verliep zonder escalaties en er werden geen aanhoudingen verricht.

Duizenden mensen demonstreren om solidariteit aan Palestina te uiten
Foto credits: vrijetijdamsterdam.nl

Het is al dagen aaneengesloten onrustig tussen Palestina en Israël. Hamas schiet sinds maandag raketten af op Israëlische doelen. Het is een reactie op uitzettingen van Palestijnse families door Israël in het Oosten van Jeruzalem.

Einde conflict nog lang niet in zicht

Israël heeft gereageerd met tegenaanvallen op Gaza. De raketten die door Hamas op Israël worden afgevuurd worden zo veel mogelijk afgeweerd door het Israëlisch afweersysteem. Het einde van het conflict lijkt nog lang niet in zicht.

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam