1Ouderpunt viert 2-jarig bestaan
Foto credits: Pixaby / cherylholt

“Je staat er niet alleen voor als alleenstaande ouder. Het hoeft geen strijd te zijn. Er is een netwerk dat steun biedt, informatie en vriendschap.” Het is de boodschap die de ervaringsdeskundigen van de 1Ouderpunten in Amsterdam meegeven alle aan bezoekers. Ze doen dat inmiddels 2 jaar. De stichting vindt het daarom de hoogste tijd voor een feestje. Op woensdag 24 november organiseert de stichting een feestelijke 1Ouderdag. Ook moeten nog meer alleenstaande ouders weten van het bestaan van de gratis informatiepunten. Door heel Amsterdam en in alle stadsdelen zijn de loketten bijna geruisloos uit de grond gestampt. In Amsterdam zijn er meer dan 40.000 gezinnen met een alleenstaande ouder. Van alle eenouderkinderen maakt maar liefst 59 procent zich dagelijks zorgen om de ouders.

Het feestelijke evenement wordt gehouden in Restaurant Vandaag in Amsterdam. Een moment om met elkaar te praten, lachen en lekker te eten! En elkaar te inspireren aan de hand van bijzondere verhalen van andere ouders. Ook Rachid Larouz, stand-up comedian en alleenstaande vader deelt zijn ervaringen.

Door corona is de ondersteuning aan deze gezinnen extra hard nodig, zo vertelt projectleider en alleenstaande moeder Camelia Contreras. “Corona legt bloot waar de kwetsbare groepen in Nederland tegenaan lopen,” legt oprichter van de stichting Eva Brussaard uit. De gevolgen van die tijd zijn voorlopig niet voorbij.” Zelf heeft Camelia door het werk voor de stichting haar zelfvertrouwen weer teruggevonden. Wat begon als vrijwilligerswerk in een lastige periode in haar leven is uitgegroeid tot een succesvolle carrière. Zo is ze tevens als ervaringsdeskundige betrokken bij de stichting. Waar nodig worden bezoekers doorverwezen naar andere betrokken professionals.

Locatie: Restaurant Vandaag, Europaboulevard 1, Amsterdam Tijd: 15:00 – 19:30

Voor wie: Iedereen die onze inloopspreekuren heeft bezocht, een training heeft gevolgd of bij een bijeenkomst is geweest, is welkom. Voor het eerst kennismaken van 1Ouderpunt? Voor alleenstaande vaders is er nog plek.

Kosten: diner ouders gratis, kinderen €12,50

Over 1ouderpunt

1Ouderpunt zet zich actief in voor de emancipatie van alleenstaande ouders. We streven naar een eerlijke verdeling van zorgtaken, het verminderen van armoede onder alleenstaande ouders en meer kennis en begrip voor de specifieke vragen en wensen van alleenstaande ouders bij professionals.

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting