Wisselvallige bitcoin herstelt na nieuws El Salvador
El Salvador. Afbeelding van soel84 via Pixabay

El Salvador zorgt voor goed bitcoin-nieuws! Na een aantal mindere weken, zette de bitcoin donderdag het herstel in. De koers van de bitcoin reikte tot boven $37.000. Aan de stijging lag volgens de experts het nieuws over El Salvador ten grondslag.

El Salvador

Het land, dat is gelegen in Centraal-Amerika, maakte woensdag bekend dat ze bitcoin beschouwen als wettelijk betaalmiddel. Het land dat grenst aan Guatemala, Honduras én de Stille Oceaan is het eerste land wereldwijd dat bitcoin omarmt als wettig middel om mee te betalen. Voorheen kon je in El Salvador alleen met de Amerikaanse dollar betalen.

Investeerders

De staat uit Centraal Amerika wil volgens insiders toeristen en crypto-investeerders aantrekken. Het Salvadoraanse parlement stemde woensdag in met een speciale wet die de nieuwe status van de cryptomunt vastlegt.

Mensen die in El Salvador wonen kunnen vanaf heden hun belasting betalen met cryptovaluta. Bedrijven die toegang hebben tot de vereiste technologie mogen transacties met bitcoins niet meer weigeren.

De meeste mensen die in El Salvador wonen hebben geen toegang tot de traditionele financiële diensten. De regering wil het financiële systeem door de bitcoin toegankelijker maken.

Mondiaal betaalmiddel

Bitcoins worden gezien als cryptovaluta en een mondiaal betaalmiddel. Bitcoins zijn de eerste gedecentraliseerde digitale munten die werken zonder centrale bank. Ze worden ook niet centraal beheerd.

Het Bitcoin-netwerk is peer-to-peer en de financiële mutaties vinden plaats tussen gebruikers onderling. Er komen geen tussenpersonen aan te pas. Deze transacties worden gecontroleerd via een digitale netwerk structuur. In de informatica wereld wordt dit een node genoemd. Een node wordt gezien als een onafhankelijke eenheid.

Waarde bitcoin

Op het moment van schrijven is een bitcoin 37.836,80 Amerikaanse dollar waard. Wereldwijd ontwikkelt zich momenteel een heuse ‘Bitcoin lifestyle‘.

Meerdere specialisten geven aan dat je nooit zomaar in de bitcoin-handel moet stappen. Voordat je een overweging maakt om een aankoop te doen is het handig om je te verdiepen in de ins en outs van de bitcoin-industrie.

 

 

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting