Werk en vrije tijd dat kan perfect gecombineerd worden in Amsterdam
Foto via Pexels

Tegenwoordig kan het nog wel eens lastig zijn om vrije tijd voor jezelf vrij te maken. Vooral als je het erg druk hebt op het werk. Dit is vaak het geval als je werkt voor een groot bedrijf in Amsterdam. Als je een eigen bedrijf hebt kan het zelfs nog een stuk lastiger zijn. De kans is namelijk groot dat je een groot gedeelte van de dag spendeert op je eigen kantoor. Een kantoorruimte huren in Amsterdam kan vaak nodig zijn als je eigen baas bent. Desondanks is het wel van belang dat je je werk kunt combineren met je vrije tijd. Met behulp van de onderstaande tips is dit gelukkig zeker mogelijk.

Maak contact met vrienden of familie

Voel je je gestrest of overweldigd? We merken dat praten over onze zorgen met een goede vriend of familielid niet alleen een manier is om de stress te verlichten, maar ook om creatieve ideeën te bedenken. Vaak kunnen we onze eigen vooruitgang onbedoeld blokkeren door er te veel bij betrokken te zijn, en het hebben van een ander stel ogen en ogen kan helpen. Bijpraten met een vriend terwijl je geniet van een glas wijn in een café in Amsterdam? Vraag naar hun mening over een werkuitdaging waarmee je wordt geconfronteerd. Zelfs als ze niets over je branche weten, kan het verfrissend zijn om de mening van iemand anders over het probleem te horen.

Laat plezier onderdeel van elke dag zijn

Dit betekent dat je vergaderingen moet plannen in dat nieuwe café in Amsterdam waar je altijd al een keer naartoe wilde. Ook een uitstapje maken na het werk om jezelf te verwennen als je daar zin in hebt kan een goed idee zijn. Het gaat erom spontaniteit in je dagelijkse leven op te nemen en niet het gevoel te hebben dat je vastzit aan je dagelijkse routine. Zin om een aflevering van je favoriete tv-programma te kijken in plaats van op te blijven om dat ene voorstel af te werken? Doe het! Studies tonen aan dat we veel productiever zijn als we korte pauzes nemen om plezier te hebben en te ontspannen.

Wees sociaal ingesteld

Als je de ene maand genoeg hebt van netwerken of zakelijke evenementen bezoeken in Amsterdam en opziet voor de volgende dan heb je waarschijnlijk verandering nodig. Waarom zou je in plaats daarvan niet die sport of hobby beginnen die je altijd al een keer wilde proberen. Zo creëer je je eigen kansen om mensen te ontmoeten. Op deze manier doe je iets dat je leuk vindt en ben je waarschijnlijk in een gelukkiger gemoedstoestand. Adele ging bijvoorbeeld ooit naar Gwinganna Lifestyle Retreat voor een soloweekendverblijf wat ze in stilte door wilde brengen. Dat bleek niet te lukken, maar ze kwam wel met drie nieuwe contacten thuis. Jezelf trakteren in je vrije tijd kan dus ook voor je werk goed zijn.

Verleng je zakenreis
Een nieuwe trend die opkomt is de zogenaamde BizCation, waarbij werknemers hun zakenreis uitbreiden met een paar vrije dagen. Zolang je je werkgever of werknemers duidelijk maakt dat je de kosten van de extra dagen in het hotel vergoedt, is er geen reden waarom je een zakenreis niet kunt combineren met een vakantie! Je zou zelfs naar een andere stad of ander land kunnen gaan om te verkennen. Gebruik deze tijd om de verbinding met je telefoon en e-mail te verbreken om met een extra fris gevoel terug te komen op het kantoor. Laat je collega’s zeker weten op welke dagen je precies op vakantie bent. Hierdoor zul je dus helemaal niet gestoord worden tijdens je BizCation.