Waarom een hypotheek nemen bij NIBC?
Foto: flickr.com

Waarom een hypotheek nemen bij NIBC?

Middels dit artikel gaan we in op de vraag: waarom een hypotheek van NIBC Direct af te sluiten? Want, als je dan toch een hypotheek overweegt te nemen, kan deze maar beter goed zijn geregeld. We doen dit doormiddel van een aantal voor en nadelen van een hypotheek op te sommen.

De meeste stellen met kinderen gaan kleiner wonen als hun kroost het huis gaat verlaten. En dat heeft vaak mooie financiële voordelen. Dat voordeel komt door de overwaarde. Helemaal omdat vroeger de woningen veel goedkoper waren dan de prijzen van tegenwoordig.

Door deze overwaarde is er sprake van een meevaller. Sommige mensen besluiten dan een huis te kopen zonder hypotheek. De vraag is dan of dat wel slim is. Misschien is het wel beter om een hypotheek af te sluiten zodat je een prachtig extra ‘zakcentje’ hebt. Zodoende kunnen jullie genieten van het leven en vele leuke dingen doen.

Je zal zeker niet de enige zijn die zonder hypotheek een nieuwe woning koopt. En, dat zijn voornamelijk oudere Nederlanders of investeerders die dat doen. Voor hun is er geen noodzaak om een huis te kopen. Zij hebben huizen in steden zoals Rotterdam, Maastricht, Den Haag en Amsterdam.

Het meest voordeel van het niet afsluiten van een hypotheek is iets wat eigenlijk vanzelfsprekend is. Je hoeft geen rente te betalen alsmede je ook geen aflossingen hoeft te doen. Zodoende heb je lagere maandlasten.

Mocht je besluiten om geen hypotheek af te sluiten hoef je geen bijkomende kosten te betalen. Er is niemand die je hoeft voorzien van hypotheekadvies en er zijn geen taxaties nodig. Dan kan soms wel 6% van de koopsom schelen.

Scheelt een hoop geld, tot wel 6% van de koopsom! Alleen aan de kosten voor de notaris en de overdrachtsbelasting ontkom je niet. Je woning moet immers nog steeds officieel worden overgedragen.

Het is gunstiger om je spaargeld voor de aankoop van een woning te gebruiken. Dat zit in het feit dat je dan geen vermogensrendement hoeft te betalen. Het is namelijk zo dat je deze heffing niet hoeft te betalen over je woning of overwaarde.

We hopen dat we je met bovenstaande informatie hebben geholpen in het maken van een keuze om wel of geen hypotheek af te sluiten.

Vrijetijdamsterdam.nl