Uittocht op de Zuidas geeft FIZ Factoring en Incasso een groeiversnelling
Willekeurige foto 'wolkenkrabbers'. Foto credits: MabelAmber

Grote kantoren als Loyens & Loeff, Houthoff Buruma, NautaDutilh, Allen & Overy etc hebben allemaal te maken met een leegloop van goede advocaten en medewerkers. Uit een rondvraag onder deze groep blijkt dat de meeste advocaten de behoefte hebben om zelfstandig verder te gaan maar mede door de verscherpte wet- en regelgeving (beroepsregels) is het niet rendabel om een eigen kantoor op te starten.

Daarnaast kennen advocaten ook gedragsregels. Dit zijn geen verplichtende bindende voorschriften, maar zijn bedoeld als richtlijn voor de advocaat voor zijn handelen bij de uitoefening van de praktijk, ook bij FIZ gelden deze regels.

FIZ is naast het aanbieden van alternatieve financieringen en bijbehorende diensten nu ook gestart met FIZ Legal om juist deze groep advocaten te faciliteren en de cliënten van FIZ breder te kunnen bedienen. De eerste advocaten hebben hun intrek al gevonden bij FIZ en directeur Youri van Veldhoven (28) zegt hierover:

VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner

“ Door een snel veranderende markt hebben wij ook gezien dat bij traditionele boekhoudkantoren een 180 graden draai moet worden gemaakt om meer zaken via software te versnellen en te vereenvoudigen. Ook bij de advocatuur zie je een veranderende markt mede omdat de behoefte van cliënten verandert. Waar voorheen veel geld werd betaald voor een advocaat op de Zuidas, wordt nu gezocht naar dezelfde kwaliteit maar tegen betaalbare tarieven en dat is precies de markt die wij graag bedienen ”

FIZ is opgericht in 2019 en inmiddels uitgegroeid tot een serieuze speler in de markt van alternatieve financieringen. Juist door de periode van COVID en de interne regelgeving binnen de bankensector hebben ertoe geleid dat FIZ deze groeispurt heeft kunnen maken. Youri is met zijn team bijna 24/7 actief om alle aanvragen te kunnen beantwoorden en heeft inmiddels een team van eigen juristen en softwareontwikkelaars in huis om cliënten zorgvuldig te kunnen bedienen.

Meer info via: https://fiz.nl/