Uber Amsterdam schrapt circa 225 banen door Coronacrisis
Willekeurige taxi foto. Foto credits: Pixaby

Uber Amsterdam schrapt circa 225 banen door Coronacrisis

Taxibedrijf Uber schrapt 15 procent van de banen op haar Europese hoofdkantoor in Amsterdam. Aangezien er ongeveer 1500 mensen op het hoofdkantoor in Amsterdam werken, betekent dit een vermindering van circa 225 ‘Amsterdamse’ jobs. Volgens het taxibedrijf zijn er geen specifieke aantallen overeengekomen met de ondernemingsraad. Het gaat hierbij niet om de honderden taxichauffeurs die voor Uber rijden, zij zijn geen werknemers in dienst bij het bedrijf.

Klappen door Coronacrisis

De ’taxi gigant’ krijgt momenteel enorme klappen door de coronacrisis. Mensen gaan op dit moment minder buiten op pad en maken dus minder vaak een taxirit. Een woordvoerder geeft aan dat de banenvermindering nodig is vanwege “de dramatische impact van de pandemie en het onvoorspelbare karakter van een eventueel herstel.” De Uber man laat weten dat er een “sterk sociaal plan” ligt voor de werknemers die hun baan verliezen.

Twee grote reorganisaties

Uber gaf onlangs aan twee grote reorganisaties door te gaan voeren. Deze reorganisaties raken ook de Amsterdamse tak van het bedrijf. Kijkende naar Uber wereldwijd, gaan er ongeveer een kwart van de banen verloren. Dat betekent ongeveer 6700 banen. Volgens Uber is dat nodig om door de coronacrisis te komen. Er wordt niet alleen op het gebied van banen gereorganiseerd. Een andere manier om kosten te besparen is de sluiting van 45 kantoren. Het plan dat Uber heeft voor een nieuwe hoofdvestiging in de Amsterdamse Zuidas staat niet op de tocht door de reorganisatie.

Over Uber

Uber is een organisatie welke bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer in een heleboel verschillende landen. De onderneming verbindt via zijn mobiele app klanten in 67 landen met officiële taxichauffeurs en privéchauffeurs. Uber berekent daarvoor op het moment van schrijven een commissie van 26% van de ritprijs (exclusief btw) en verdient aan het gebruik en de doorverkoop van de verkregen persoonsgegevens.

VTA Business

vrijetijdamsterdam.nl