Tips voor een dagje Vondelpark met collega’s
Foto credits: Pexels

Met de komst van de versoepelingen is het organiseren van personeelsuitjes weer in zicht. Hebben jullie besloten om met de collega’s een dagje naar Amsterdam te gaan? Dan zullen jullie een bezoekje aan het Vondelpark waarschijnlijk niet overslaan. Vooral met mooi weer kun je je hier prima vermaken. In dit artikel lees je tips om het bezoekje aan het Vondelpark nog leuker te maken!

Maak een culturele wandeling

Je hoeft echt niet meteen je kleedje neer te leggen om vervolgens met z’n allen te gaan ontspannen. Maak eerst eens een wandeling; in het Vondelpark is namelijk genoeg te zien! Loop bijvoorbeeld eens langs het standbeeld uit 1867 van Joost van den Vondel, de dichter en toneelschrijver waar het park haar naam aan te danken heeft. Je vindt er zelfs een kunstwerk van Pablo Picasso uit 1965. ‘Figure Découpée’ ziet eruit als een platte vis en wordt in de volksmond ook weleens het ‘Vissenbeeld’ genoemd. Ook is het leuk om langs de verschillende vijvers te lopen. Bij een van de vijvers vind je een muziekkapel die zich op een eilandje in het midden van het water bevindt. Deze oude muziekkapel uit 1873 is zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Spelletjesmiddag

Tijdens een dagje Amsterdam is het ook leuk om het Vondelpark te gebruiken om te werken aan teambuilding. Het is de uitgelezen plek om verschillende spelletjes te doen. Dan is het wel handig als je deze spelletjes van tevoren hebt bedacht, zodat jullie meteen aan de slag kunnen. Bedenk wat ‘grotere’ spellen zoals trefbal en zaklopen. Ook kun je overgooien met waterballonnen; wie de meeste waterballonnen vangt zonder ze kapot te laten knappen wint. Daarnaast is het leuk om wat ‘kleinere’ spelletjes voor te bereiden. Je kunt puzzels bedrukken met foto’s van je collega’s erop en die door elkaar laten maken. Daarnaast kun je kiezen voor spelletjes zoals memory of 30 seconds. Voeg wel een wedstrijdelement toe; wie de meeste spellen wint, wint een prijs. Dit hoeft geen dure prijs te zijn; hiervoor kun je relatiegeschenken gebruiken om als prijs uit te delen. Denk bijvoorbeeld aan tassen met het logo van het bedrijf erop of gepersonaliseerde drinkflessen.

Maak het sportief

Bevinden zich onder jouw collega’s veel sportievelingen? Dan is het leuk om het Vondelpark in te zetten om een aantal sportieve activiteiten te houden. Je kunt dan een soort bootcamp voorbereiden en op deze manier fit worden met je collega’s. Maar ook badminton en frisbeeën zijn leuke activiteiten om met je collega’s te doen. Wil je bijvoorbeeld gaan voetballen of hockeyen? Let er dan wel op dat er in het Vondelpark speciale velden zijn om dit soort sporten te doen. Hier ligt namelijk kunstgras, zodat het gras in de rest van het park er mooi uit blijft zien. Ook bij de sportactiviteiten kun je een wedstrijdelement invoegen en hier de relatiegeschenken of andere kleine presentjes gebruiken als prijs.

Let op: veel mensen vinden het leuk om in het park te barbecueën. In het Vondelpark is dit helaas sinds 2017 verboden en je riskeert een boete van 90 euro wanneer je het wel doet. Maar geen zorgen, er zijn in Amsterdam genoeg leuke tentjes waar je met je collega’s kunt eten!