Jeroen Slop zwaait af bij Ajax

Financieel directeur Jeroen Slop vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Ajax. Dit is hij in gesprekken met de Raad van Commissarissen (RvC) en algemeen directeur Edwin van der Sar overeengekomen. Dat nieuws heeft Ajax donderdag bekend gemaakt.

Jeroen Slop (Amsterdam, 11 juli 1961) studeerde economie en werkte, voordat hij op 1 december 1998 bij Ajax in dienst kwam, bij Oiltanking Amsterdam, bij Mabanaft in Singapore en bij Marquard & Bahls AG in Duitsland. Bij Ajax heeft Slop lange tijd, naast de financiële portefeuille, ook de verantwoordelijkheid gehad over onder meer de afdelingen wedstrijdzaken, veiligheid, supporterszaken en IT. Slop legt als gevolg van zijn vertrek bij Ajax tevens zijn bestuursfunctie bij Ajax Cape Town neer. Dat schrijft Ajax.nl

Jeroen Slop geciteerd via Ajax: ”Ik ben inmiddels 20 jaar werkzaam bij Ajax. Het waren hele intensieve jaren, met veel hoogtepunten en natuurlijk ook met minder leuke fases. Wat me altijd bij zal blijven zijn de bijzondere trajecten met buitenlandse clubs die hebben geleid tot grote transfers. Dan denk ik aan het vertrek van Zlatan Ibrahimovic naar Juventus en Jan Vertonghen naar Tottenham Hotspur. Maar ook aan de inkomende transfers zoals die van Cristian Chivu en Dusan Tadic.”

”Op financieel gebied blijven me altijd het internationale Financial Fairplay-overleg met de UEFA en de aandacht voor de beursnotering bij. Maar ik ben ook Ajax-supporter, dus ik kijk met het meeste plezier terug op de vele prijzen die we hebben gewonnen en de mooie Europese duels die we in al die jaren hebben gespeeld. De tijd is nu gekomen om iets anders te gaan doen, waar ik me de komende periode rustig op ga richten. Ik ben de collega’s met wie ik in de loop der jaren heb samengewerkt dankbaar en ik hoop dat ook mijn laatste maanden bij Ajax succesvol voor de club zullen zijn.”

vrijetijdamsterdam.nl