Investeringslegende Peter Brandt: 'bitcoin koers is beslist negatief'
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Investeringslegende Peter Brandt zegt dat de bitcoin koers grafiek absoluut negatief is. Dat schrijft het online medium U.Today. Deze website publiceert dagelijks over blockchain en cryptocurrency. Dit doen ze doormiddel van nieuws, verhalen, analyses, opinies en interviews. U.Today is een wereldwijde mediaorganisatie die zich inzet om mensen te helpen de nieuwe generatie technologie en de toekomst die deze voor de samenleving brengt, te begrijpen.

Zijwaartse beweging

In het artikel is te lezen dat de bitcoin al vijf weken een zijwaartse beweging maakt. De legendarische handelaar Peter Brandt is nog steeds licht sceptisch en houdt gezien de huidige situatie de koers van de bitcoin scherp in de gaten. Peter Brandt via Twitter: “De rechthoek van 5 weken blijft zich vormen. De daggrafiek is beslist negatief. De bewijslast ligt bij de Bulls, tenzij ze BTC boven de $ 29.000 kunnen houden.”

Koers van de bitcoin

Op het moment van schrijven staat de koers van de bitcoin op circa € 33.000. In april stond de bitcoin op een absoluut hoogtepunt. De hoogste koers werd op 13 april aangetikt. De koers van de cryptomunt stond toen maar liefst op € 54.000,-.

Quantumai

Via Quantumai kun je zelf handelen in cryptocurrencies. Bitcoins nemen wereldwijd aan populariteit toe. Voordat je begint met crypte handel is het belangrijk dat je van de hoed en de rand weet. Het is nooit verstandig om zomaar te starten met de handel in bitcoins of andere crypto munten.

Mondiaal betaalmiddel

Bitcoin is een cryptovaluta en een mondiaal betaalmiddel. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Het netwerk is peer-to-peer en de transacties gebeuren tussen de gebruikers onderling, zonder tussenpersoon.

Deze transacties worden geverifieerd via netwerk nodes door het gebruik van cryptografie en worden opgeslagen in een openbare gedistribueerde database. Dit heet een blockchain, waar gemiddeld eens in de tien minuten een blok aan wordt toegevoegd.