Dit zijn de voordelen van het laten uitvoeren van een lekdetectie

Heeft u te maken met een lekkage in Amsterdam? Dan wilt u het lek zo snel mogelijk dichten. Als u niets doet, ontstaat er binnen de kortste keren veel waterschade. Soms is een lek makkelijk en snel te vinden, maar dit is niet altijd het geval. Er kan ook sprake zijn van een zogeheten onzichtbare lekkage. Lukt het u niet om het lek te vinden? Dan biedt lekdetectie uitkomst. Lang niet iedere Amsterdammer is hier bekend mee. Geldt dit ook voor u? Dan kiest u waarschijnlijk niet direct voor lekdetectie. Toch is dit wel degelijk de moeite waard. Om u te overtuigen, zetten we hieronder de voordelen van het laten uitvoeren van lekdetectie op een rijtje.

U spoort er vrijwel iedere lekkage mee op

Mogelijk heeft u weleens gehoord van lekdetectie. Zo kent u misschien iemand in uw eigen netwerk die dit gebruikt heeft om een lek in het dak op te sporen. Met behulp van lekdetectie spoort u de bron van een daklekkage binnen de kortste keren op. Veel mensen denken dat lekdetectie alleen gebruikt kan worden voor lekkages aan het dak. Dit is een misvatting. Dankzij deze techniek spoort u vrijwel iedere lekkage op.

Stroomt het water de laatste tijd met aanzienlijk minder druk uit uw kraan? Dan zit er mogelijk een lek in uw leiding. Met behulp van lekdetectie heeft u de bron van het lek binnen de kortste keren opgespoord. U gebruikt deze techniek overigens niet alleen om lekkages in waterleiding op te sporen. Nee, want ook lekkages in een afvoer komen snel aan het licht dankzij lekdetectie.

Onnodig hak- en breekwerk is verleden tijd

Bent u niet bekend met lekdetectie? Dan gaat u mogelijk zelf op zoek naar de bron van het lek. Dit kan bijzonder lastig zijn, omdat het leidingwerk vaak verwerkt is in de vloer of muur. Om het lek te vinden, moet u flink wat hak- en breekwerk verrichten. U kunt de bron van het lek op deze manier vinden, maar dit hoeft niet. Krijgt u het lek niet boven water? Dan heeft u vloeren en muren voor niets opengebroken. Het herstellen hiervan kost u flink wat geld.

Als u lekdetectie uit laat voeren, hoeft u hier niet bang voor te zijn. Waarom niet? Omdat het lek hierbij opgespoord wordt met behulp van een warmtebeeldcamera. Deze camera lokaliseert een lekkage tot op de millimeter nauwkeurig. Als het lek in de vloer of muur zit, weet u precies waar u moet breken. Zodoende voorkomt u onnodig hak- en breekwerk en dat scheelt u flink wat geld.

Schakel een lekdetectie specialist in

Lukt het u niet om een lekkage te vinden? Of wilt u lekdetectie uit laten voeren door een specialist? Schakel dan een lekdetectiebedrijf in. Dit kost u weliswaar geld, maar u bespaart er vaak ook flink door. U hoeft namelijk maar een klein deel van uw vloer of muur open te breken om bij de bron te komen. Een lekdetectiebedrijf beschikt over de benodigde apparatuur en kennis om vrijwel iedere lekkage snel op te sporen. Zodra het lek gevonden is, dicht zo’n specialist deze ook direct. Hierdoor blijft de hoeveelheid waterschade beperkt en dat scheelt u in de kosten.

VTA Business