Boekhoorn stopt gevecht in strijd om HEMA

Ertan Basekin en Edwin van der Schoot – Ramphastos, de investeringsmaatschappij van ondernemer Marcel Boekhoorn, sinds eind 2018 eigenaar van winkelketen HEMA, heeft na langdurige onderhandelingen geen akkoord bereikt met de grootste groep bondholders van HEMA. Dat schrijft de Telegraaf naar aanleiding van een verklaring van het bedrijf.

Ruim 20 Amsterdamse vestigingen

HEMA is oorspronkelijk een Nederlandse keten van warenhuizen. Het bedrijf heeft bijna 800 vestigingen in 9 landen, verspreid over twee continenten. De meeste winkels zijn gevestigd in Nederland, maar HEMA heeft ook winkels in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. In Amsterdam heeft de HEMA ruim 20 vestigingen.

Bod eigenaar Blokker

Eerder werd bekend dat de Mirage Retail Group, de officiële eigenaar van winkelketen Blokker, een bod doet op warenhuisketen HEMA. Dat bevestigde een woordvoerder van Mirage Retail Group aan NU.nl. Marcel Boekhoorn laat in het artikel van de Telegraaf weten teleurgesteld te zijn met de uitkomst.

Schuldeisers

De HEMA laat weten dat de warenhuizen volledig in handen komen van een groep schuldeisers. Om die reden is de HEMA niet langer van investeerder Marcel Boekhoorn, die de HEMA twee jaar geleden had gekocht.

Update 15-06-2020

De perikelen rondom de HEMA hebben geen gevolgen voor de werknemers. Dat liet HEMA CEO Tjeerd Hegen maandagavond in de uitzending van Beau op RTL 4 weten. Volgens Hegen komt er zelfs meer werkgelegenheid bij. De winkels blijven hetzelfde en er is meer ruimte om te investeren. De rol van de Mirage Retail Group lijkt uitgespeeld.

vrijetijdamsterdam.nl