Bitcoin herpakt zich sterk na tweet Elons Musk
Afbeelding van Icons8_team via Pixabay

Bitcoin bezitters kunnen weer opgelucht ademhalen. De prijs van een Bitcoin-munt staat op dit moment op 38.009,70 dollar. Zondag stond de teller van de Bitcoin nog op circa 31.700 dollar. Binnen twee dagen kan er dus een hoop gebeuren.

De daling

De Chinese overheid maakte in het Pinksterweekend bekend hard op te treden tegen de handel in en het ‘minen’ van de cryptomunt. Minen is het valideren en vastleggen van betalingen in de blockchain, waarbij miners kans maken op nieuwe Bitcoins. Volgens diverse cryptospecialisten was het slechte nieuws uit China eerder de grote boosdoener van de daling. Negatieve nieuwsberichten over cryptohandel uit het land dat is gelegen in Oost-Azië, zorgde voor een massale uitverkoop van de cryptocurrency.

De stijging

Volgens diverse financiële media is de stijging (alweer) te danken aan een tweet van Tesla-baas Elon Musk. Zijn ‘getik’ op social media zorgde ervoor dat de munt met circa 4 procent de lucht in ging. Op Twitter gaf de techspecialist te kennen dat hij met Noord-Amerikaanse Bitcoinminers van gedachte had gewisseld. Tijdens de gesprekken werd ingezet op het wereldwijd duurzamer maken van de munt.

Elon Musk

De ‘Bitcoin Billionaire’ is een wereldwijd bekende ondernemer uit Amerika. Musk is oprichter van SpaceX. Daarnaast is hij oprichter en medebedenker van Zip2. Op dit moment is Musk het meeste bekend als CEO van Tesla.

De techspecialist komt de laatste tijd veelvuldig in het nieuws als een soort van Bitcoin-influencer. Wanneer Musk uitspraken doet, het vaakst via social medium Twitter, stijgt de koers van de Bitcoin enorm.

Wereldwijd internet

Elon Musk maakt zich de afgelopen tijd ook sterk voor wereldwijd internet. Kortgeleden schoot Musk voor de dertiende keer satellieten de ruimte in. Naar wens van de techspecialist is dit nog maar het begin. Hij wil uiteindelijk nog duizenden satellieten de ruimte in krijgen. Zijn doel is dat er in 2024 in de hele wereld mensen snel internet hebben. De investering zal Musk uiteindelijk nog rijker moeten maken.