Mister B: We vertegenwoordigen een specifiek deel van de LHBTI-community

VTA interviewde de voorbije weken een aantal boten die deelnemen aan de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam 2018 op zoek naar het verhaal achter de deelname. Vandaag in het achtste deel het interview met Tony de Wilde namens de boot van Mister B.

Wat is Mister B precies?

Het is allemaal 24 jaar geleden begonnen met onze eerste winkel in de Warmoesstraat. Mister B is een Gay Fetish lifestyle brand, en we zijn gespecialiseerd in BDSM, seks toys en fetish kleding in leer rubber, neopreen en sportswear. Ondertussen hebben we winkels geopend in Antwerpen en Berlijn en zijn onze producten over heel de wereld te verkrijgen in onze Shop-in-shops. Wat wij belangrijk vinden is dat we kwaliteit en de juiste service leveren aan onze klanten. Dus ben je nieuwsgierig of ervaren je kan altijd iets bij ons vinden wat je leuk vindt. Loop vooral een keer binnen al is het alleen maar om te inspireren.

Wat is de reden dat Mister B graag wil meevaren?

Mister B vaart al vanaf het begin van de canal parade mee, wij vinden het belangrijk onze scene te vertegenwoordigen. Daarmee laten we ook zien dat er niks raars of engs is aan een man of vrouw in een leren broek. Helaas is er op straat nog te vaak agressiviteit jegens de LHBTI gemeenschap. En uiteraard is het een mooie gelegenheid ons merk te laten zien en trots te zijn op wat wij uitdragen.

Hoe was de belevenis tijdens de eerdere keren dat Mister B mee deed?

Mister B heeft bijna alle jaren mee gevaren. In het begin met kleine bootjes en dit heeft zich in de loop van jaren ontwikkelt tot een boot die we nu hebben met 100 fetish mannen en vrouwen aan boord. Elk jaar is het weer zo’n fijne ervaring. Al de energie die je krijgt van de mensen op de kant is onbetaalbaar.

Wat heeft volgens Mister B de doorslag gegeven dat er dit jaar mee gevaren mag worden?

Uiteraard vertegenwoordigen we een specifiek deel van de LHBTI-community, daarnaast hebben we een heel leuk concept bedacht dit jaar.

Hoe zou je de ‘Mister B’ man omschrijven?

Onze slogan is #MisterBisYou dat wil zeggen dat wij vinden dat iedereen Mister B is, of je net begint in de scene en alleen een flesje glijmiddel nodig hebt, of je gaat graag naar feestjes en zoekt een leuk sport broekje of je houdt van hardcore BDSM je kan bij Mister B terecht. Als je van seks houdt is Mister B er voor je en wie houd er nou niet van seks? Seks toys zijn voor iedereen die daar zin in hebben ongeacht de letter van het alfabet waar je je mee identificeert. Uiteraard is de ‘echte’ leerman natuurlijk waar het allemaal mee begonnen is. Deze man is nog steeds erg belangrijk voor ons. Daarnaast merk je wel dat de fetish scene steeds meer divers aan het worden is.

Mister B: We vertegenwoordigen een specifiek deel van de LHBTI-community
Canal Parade boot Mister B in 2013. Photocredits: Alf van Beem

Hoe gaat het in jullie ogen met de LHBTI acceptatie in Nederland?

Je merkt dat het met horten en stoten gaat, het is altijd 2 stappen vooruit 1 stap terug. Er is helaas nog steeds een bepaalde ‘doe maar gewoon dan doe je gek genoeg’ houding in dit land. Hand in hand over straat lopen is nog steeds moeilijk. Als je in leer over straat gaat krijg je ook regelmatig nog een opmerking naar je hoofd geslingerd. Daarentegen merk je dat er steeds meer LHBTI representatie is in films, series etc. en vooral jonge mensen dit veel minder een issue vinden. Maar we hebben best nog een weg te gaan, daarom zijn evenementen zoals de Pride Amsterdam heel belangrijk. En het is mooi dat steeds meer steden in Nederland nu ook een pride hebben.

Met hoeveel mensen staat Mister B op de boot? En hoe wordt er bepaald wie er mee mogen varen? Is daar een selectieprocedure voor of is dat niet nodig?

Er staan gemiddeld honderd mensen bij ons op de boot. Dit is deels het personeel van ons hoofdkantoor en onze andere winkels. Deels zijn het fetish liefhebbers die zich hebben aangemeld. Dit is elk jaar verschillend. We zitten meestal vrij snel vol net als dit jaar.

Hoe komt jullie boot eruit te zien? Hoe gaat het uiteindelijke resultaat tot stand komen?

Zoals ik al eerder aangaf is het thema van de pride HEROES. Aangezien onze helden al bij ons aan board staan en superhelden toch iets homo-erotisch hebben gaan we er een heuse ‘SUPER HERO’ boot van te maken. Met aan boord een aantal dansers en crew leden in bekende ‘SUPER HERO’ outfits in Latex.

Dus je kan de bekende helden zoals Captain Amerika, Superman en Wonder Woman bij ons aan boord vinden in latex.

Willen jullie zelf nog iets kwijt?

Mister B heeft binnenkort groot nieuws te melden maar dat houden we nog even voor ons. Houdt onze website of social media in de gaten. En geniet allemaal van Pride Amsterdam!

Wij bedanken Tony de Wilde voor het beantwoorden van de vragen en wensen Mister B een heerlijke pride 2018 toe. De volgende boot die aan bod komt is nog een verrassing.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Movie: Mister B tijdens de Canal Parade in 2012, credits YouTube & Clippety

Gerelateerde interviews: 

We willen strijden voor een goede en toegankelijke hiv-preventie zorg

Netzo Amsterdam: een gezellige vereniging waar iedereen zich thuis voelt 

Zwemmen en homoseksueel: fijn uitgangspunt voor hele goede vriendschappen 

Boot Deloitte: being your authentic self

Accountant & Adviesbureau vaart voor de achtste keer mee 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam