Boodschap Canal Parade boot Deloitte: ‘being your authentic self’

Boodschap Canal Parade boot Deloitte: ‘being your authentic self’
Het team van de Deloitte boot!

Boodschap Canal Parade boot Deloitte: ‘being your authentic self’

VTA interviewde de voorbije weken een aantal boten die deelnemen aan de Canal Parade tijdens Pride Amsterdam 2018 op zoek naar het verhaal achter de deelname. Vandaag het interview met Jason Jie namens de boot van Deloitte.

Heeft Deloitte al eerder meegevaren tijdens de Canal Parade?

Op 4 augustus 2018 zal het de eerste keer zijn dat Deloitte met een eigen boot mee zal varen tijdens de Amsterdam Canal Pride. We zijn enorm verheugd dat de organisatie van de Pride één van de 80 deelnamebewijzen aan ons heeft toegekend.

Wat heeft volgens Deloitte de doorslag gegeven dat er dit jaar mee gevaren mag worden? Er zijn toch ook meerdere boten teleurgesteld met de mededeling dat er voor hun dit jaar geen plek is.

Vorig jaar heeft Deloitte de ‘Declaration of Amsterdam’ ondertekend van ‘Workplace Pride’. Dit initiatief, geleid door Partner Leon Pieters van het LGBT-netwerk GLOBE van Deloitte, heeft er mede toe geleid dat Deloitte als doel had om mee te varen met Pride 2018.

GLOBE is een initiatief binnen Deloitte dat mensen verbindt die affiniteit hebben met LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender). GLOBE is actief in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Australië. Zowel mensen die behoren tot de LGBT-doelgroep, als mensen die staan voor inclusiviteit zijn welkom.

Daarbij komt dat diversiteit en inclusiviteit belangrijk is voor Deloitte. Voor Deloitte is deelname aan Pride een mijlpaal omdat we geloven dat ‘being your authentic self’ belangrijk is voor iedere individu en voor elke professional. Dat is ook het belangrijkste doel van ons LGBT-netwerk GLOBE: een omgeving creëren waarin je kunt zijn wie je werkelijk bent, zonder de druk te voelen om jezelf te verbergen of je te verontschuldigen.

Met hoeveel mensen staat Deloitte op de boot? En hoe wordt er bepaald wie er mee mag varen? Is daar een selectieprocedure voor of is dat niet nodig? Deloitte is toch een behoorlijk groot bedrijf.

In totaal zullen er ongeveer 100 mensen meevaren met de boot van Deloitte. Binnen Deloitte zal GLOBE de de organisatie van onze deelname zal begeleiden. Dit netwerk organiseert activiteiten, zoals netwerkevenementen in samenwerking met andere organisaties, maar zorgt er ook voor dat er een manier is om te sparren over dingen waar men tegenaan kan lopen.

Hoe komt jullie boot eruit te zien? Denken en helpen jullie als medewerkers zelf mee om tot een mooi eindresultaat te komen?

Het thema van de Pride is dit jaar Heroes, oftewel helden. ‘Iedereen kent wel iemand die de heldenstatus verdient. Door wat diegene verkondigt, gedaan heeft of juist niet of misschien verdient in jouw ogen iedereen die uit de kast gekomen is wel de heldenstatus.

Wij hebben dit thema ingevuld door onze connectie met sport(helden). Bij Deloitte werken er talenten met een diverse achtergrond, waaronder ook een sportachtergrond. Onze boot zal dan ook uitgaan van het motto ‘we are all winning by being our authentic self’, we zijn allen winnaars doordat wij onze authentieke kunnen zelf zijn.

Vinden jullie het belangrijk dat PRIDE Amsterdam georganiseerd wordt en waarom? Het is tenslotte alweer 2018…..

Ja, het is belangrijk dat PRIDE Amsterdam georganiseerd wordt, omdat nog steeds mensen zijn die zich niet comfortabel genoeg voelen op de werkvloer en ‘out’ te zijn. 10% van de mensen gaat ‘terug de kast in’ wanneer zij bij een organisatie gaan werken.

Wat je vaak hoort is dat bedrijven alleen maar meevaren uit commercieel oogpunt. Wat vinden jullie daarvan?

De reden dat Deloitte meevaart is dankzij het LGBTI-netwerk van Deloitte.

Willen jullie zelf nog iets kwijt? Dan is dit het moment…..

Be your authentic self!

Wij bedanken Jason Jie en Deloitte voor de antwoorden en wensen ze veel plezier toe tijdens Pride 2018. De volgende boot die aan bod komt is nog even een verrassing!

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook het artikel over de boot van HVO-Querido 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de Canal Parade 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here