Raadslid Wil van Soest: ‘Losgeslagen coureurs per direct van de weg’

Raadslid Wil van Soest: ‘Losgeslagen coureurs per direct van de weg’
Credits: Flickr.com

Raadslid Wil van Soest: ‘Losgeslagen coureurs per direct van de weg’

Het aantal dodelijke en ernstige ongelukken waarbij Uber-chauffeurs betrokken zijn is angstaanjagend hoog. De Partij van de Ouderen doet de oproep om ze te verbieden in Amsterdam. ‘Vier dodelijke ongevallen binnen zes weken met betrokkenheid van Uber-chauffeurs is waanzin.’

Veilig Verkeer Nederland

Ook Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept vandaag in De Telegraaf op tot verregaande maatregelen. “Deze bestuurders worden met hele scherp concurrerende prijzen betaald per rit en om een beetje geld te verdienen moeten ze heel wat rijden om brood op de plank te krijgen. Dat vertaalt zich in hard en onverantwoord rijgedrag. Bovendien gaat het vaak om jonge onervaren chauffeurs, dus vreemd is het niet dat dit gebeurt”, zegt Rob Stomphorst van VVN.

‘Waanzin’

Fractievoorzitter Wil van Soest van de Partij van de Ouderen eist directe actie van het Amsterdamse stadsbestuur. ‘Vier dodelijke ongevallen binnen zes weken met betrokkenheid van Uber-chauffeurs is waanzin. Ze rijden als bezetenen door de stad om zoveel mogelijk geld te verdienen. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat er nog meer slachtoffers gaan vallen door deze losgeslagen coureurs. Haal die kamikazepiloten per direct van de weg!”, zegt Wil van Soest.

De Partij van de Ouderen stelt schriftelijke vragen.

Schriftelijke vragen: Verban Uber-taxi’s van de weg

  1. Bent u bekend met het artikel ’Schreeuw om actie’ over de Uber ongevallen in De Telegraaf van 18 januari jl.?
  2. Het verdienmodel van Uber maakt dat chauffeurs veel ritten moeten maken om voldoende te kunnen verdienen. Dat resulteert in onverantwoord hard rijden door de stad. Afgelopen zes weken hebben er vier dodelijke ongevallen plaatsgevonden met betrokkenheid van Uber chauffeurs. Bent u bereid om de Uber diensten in Amsterdam per direct te verbieden? Zo nee, waarom niet?

Partij van de Ouderen