Wat te doen als je je sleutels bent kwijtgeraakt in Amsterdam?

Wat te doen als je je sleutels bent kwijtgeraakt in Amsterdam?
Foto credits: Pexels

Het zal één van je ergste nachtmerries zijn: in je broekzak of tassen zoeken naar je sleutels en ze niet kunnen vinden. Het kan iedereen overkomen en het zal eigenlijk altijd op een ongunstig moment gebeuren. Toch zul je de waarheid onder ogen moeten zien, je bent namelijk je sleutels verloren. Om dit probleem op te lossen zul je natuurlijk een slotenmaker in moeten schakelen. Met behulp van een slotenmaker kun je namelijk alsnog je huis in komen. Ook is het slim om de onderstaande dingen te doen.

Raak niet in paniek

Als je op zoek bent naar je sleutels maar ze niet kunt vinden dan is het een natuurlijke reactie om in paniek te raken. Toch moet je proberen om dit niet te doen. In plaats daarvan moet je juist de rust bewaren. Zodoende zul je logisch na kunnen denken over waar je de sleutels mogelijk hebt neergelegd of hebt verloren.

Dichterbij dan je denkt

Vaak zijn de sleutels namelijk dichterbij dan je denkt. Het is dus van belang dat je rustig na gaat denken over waar en wanneer je ze voor het laatst in je handen hebt gehad. Je moet dus eigenlijk proberen om je eigen stappen te achterhalen. Zo zal je nog een keer goed de zakken van je broek of jas moeten checken. Ook het overhoop halen van de tas is een goed idee. Mogelijk zijn ze in een bepaald vakje van de tas gekomen waarin je de sleutels normaal gesproken niet stopt. Kun je je huissleutel echt niet vinden? Gebruik dan de duplicaat die je aan je ouders of buren hebt gegeven.

Schakel de politie in

Vermoed je dat je verloren sleutels gestolen zijn? Dan moet je natuurlijk de Amsterdamse politie inschakelen. Je kunt dan aangifte doen van diefstal, terwijl de agenten je ook binnen kunnen laten in je woning. Wel kan hierbij schade ontstaan wat voor je eigen rekening zal zijn. Het kan dus beter zijn om een slotenmaker in Amsterdam in te schakelen. Dit bedrijf zal namelijk je binnen laten zonder het hang- en sluitwerk van de deur te beschadigen, terwijl het slot ook direct vervangen kan worden.