Sinterklaas komt weer naar Ruigoord

Sinterklaas komt weer naar Ruigoord

“Zoals dat al jaren een traditie is, zijn pieten groot en klein in alle kleuren van de regenboog welkom in Ruigoord. Witte pieten, yin yang pieten, groene en gouden pieten, pieten met roet, pimpelpaarse, regenboog pieten en natuurlijk Sinterklaas met geen kruis, maar een psi-list op zijn mijter. Wij vieren dit magische kindersprookje al minstens 30 jaar op onze eigen wijze”, aldus de organisatie van de Sinterklaasdag die 25 november bij Ruigoord zal plaatsvinden.

Tijdens de feestelijke dag is er live muziek voor de kinderen, pannenkoeken, soep en natuurlijk strooigoed. Helemaal suikervrij strooigoed kunnen ze niet beloven, maar mocht je daar voorkeur voor hebben dan raden ze je aan zelf wat lekkers mee te nemen.

Samen maken we er één groot feest van en natuurlijk zijn er ook weer grote zakken vol cadeaus. Maar, om dat te verwezenlijken is er wel een belangrijke opdracht voor de ouders om Sint en de Pieten te helpen.

De entree is vrij, maar er wordt ouders en verzorgers wel gevraagd je kind(eren) als volgt aan te melden: ‘Koop of maak een cadeau voor je kind van ongeveer 5 euro. We houden het graag gelijkwaardig, niet iedere portemonnee is even groot. Zet de naam en de leeftijd van je kind GROOT op het pakje zodat we niet hoeven te zoeken. Meldt je kind + leeftijd aan via [email protected] Lever op de dag zelf 25 november voor 15:00 uur het cadeautje stiekem in bij de pastorie (huisje rechts grenzend aan de kerk).’

Ruigoord vraagt bij binnenkomst om een vrijwillige donatie vragen voor de organisatie van het feest en ze zijn nog op zoek naar ouders, opa’s, oma’s, neefjes, nichtjes, broers of zussen die het leuk vinden om een handje te helpen bij de organisatie. ‘Speel een piet, help met schminken, bak pannekoeken of help mee de kerk mooi te maken! Stuur een mailtje naar [email protected]’, laat de organisatie ten slotte weten.

vrijetijdamsterdam.nl