Rembrandtpark en Kasterleepark decor van Dikke Banden Races

Zaterdag 12- en zondag 13 september vinden in het Rembrandtpark en Kasterleepark twee nieuwe edities van de Dikke Banden Races voor kinderen plaats. Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit met de organisatie van het fietsspektakel.

Zou je allereerst de Dikke Banden Races willen introduceren?

Dikke Banden Races zijn koersjes voor kinderen op een fiets met dikke banden om het zo laagdrempelig mogelijk te houden, zodat de meeste kinderen mee kunnen doen. De 3 finalisten per leeftijdscategorie vanaf 7 jaar gaan door naar een landelijke finale dag.

Wat waren de beweegredenen om de Dikke Banden Races voor de kids toch door te laten gaan?

De Dikke Banden Races waren altijd een onderdeel van de wielerronde ‘De Ronde van de Orteliusstraat’. Helaas waren we genoodzaakt de ‘Ronde van de Orteliusstraat’ te cancelen vanwege COVID-19. De Dikke Banden Races is een veel kleinere activiteit en makkelijker, ook last minute te organiseren. Het voornaamste is ook dat kinderen wel in groepjes bij elkaar mogen. We vinden het fantastisch dat we toch iets tofs mogen organiseren voor de kids, om ze te laten bewegen en te laten sporten middels de fiets.

Kunnen alle kinderen meedoen?

Alle kinderen van 2 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan de Dikke Banden Races die wij organiseren. Wat je nodig hebt is een fiets met dikke banden en een helm. Nieuw dit jaar is de steprace. We hebben een aantal fietshelmpjes te leen. In verband met de veiligheid zijn er echter circa 20 à 30 startplekken per koers. Dus meld je op tijd en gratis aan via de volgende link.

Is het voor publiek / ouders leuk om te komen kijken?

Jazeker. Hoe leuk is het als je eigen kind of bekende aan de startlijn staat van een koers. En hoe leuk is het voor de jonge deelnemers als er juichend publiek en fans langs het parcours ( 400 à 700 meter lang) staat. Ook leuk om te weten is dat het parcours is afgezet met hekken, afzetlint, reclamebanners en beachflags. Er staat een jurywagen en een speaker die versterkt wedstrijdverslag doet van de Dikke Banden Races. We proberen de kinderen en toeschouwers met de middelen die we hebben het gevoel te geven van een “echte” koers.

Kun je iets vertellen over het programma?

Voor beide dagen gebruiken we het volgende programma:
Zaterdag 12 september Rembrandtpark
Zondag 13 september Kasterleepark

10.00 – 10.30 Freewheelen / parcoursverkenning / warming-up
10.30 – 10.45 Loopfietsrace (2 – 4 jaar)
10.45 – 11.00 Steprace (6 – 8 jaar)
11.00 – 11.15 Kidsrace (< 7 jaar)
11.15 – 11.45 Dikke Banden Race (7 – 8 jaar)
11.45 – 12.15 Dikke Banden Race (9 – 10 jaar)
12.15 – 13.00 Slowbiking / Freewheelen (ook skaters, steps welkom)
13.00 – 13.30 Dikke Banden Race voor kinderen uit speciaal onderwijs #1
13.30 – 14.00 Dikke Banden Race voor kinderen uit speciaal onderwijs #2
14.00 – 14.30 Dikke Banden Race (11 – 12 jaar)
14.30 – 15.30 Slowbiking / Freewheelen

Nog iets toe te voegen?

Ook leuk om te weten dat alle deelnemers een rugnummer, een Dikke Banden Race t-shirt en een medaille krijgen. Ook als je niet mee wilt of kunt doen aan een koers, zijn er momenten ingepland om te freewheelen en te slowbiking op het parcours. Hierbij gaat het niet om de snelheid maar meer om fun en techniek.

VTA De Stad

vrijetijdamsterdam.nl

VTA agenda

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam