Partij van de Ouderen: Hoeveel kades staan nog meer op instorten?

Partij van de Ouderen: Hoeveel kades staan nog meer op instorten?
De ingestorte kademuur. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wil van Soest: “Veiligheid in gevaar door decennialang wanbeleid”

Een stuk oude kademuur in de binnenstad van Amsterdam is dinsdagmiddag ingestort. Het gaat om een gedeelte aan de Grimburgwal dat was afgezet, nabij de Universiteit van Amsterdam. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er geen gewonden gevallen. Met het stuk kade is ook een lantaarnpaal in het water terechtgekomen. De Partij van de Ouderen trekt aan de bel.

Decennialang geen euro geïnvesteerd

Op een aantal plekken in de stad zijn al eerder kademuren bezweken, zoals bij het Entrepotdok en op de Nassaukade. De Partij van de Ouderen maakt zich grote zorgen over de veiligheid van de Amsterdammers en de bezoekers van de stad en wijst op de jarenlange verwaarlozing van de bruggen en kades. “Decennialang is er geen euro in geïnvesteerd, hebben college’s nul komma nul daadkracht getoond en al het belastinggeld opgerookt aan linkse hobby’s. Het resultaat is nu dat de stad onder onze voeten vandaan zakt en de gevaren levensgroot zijn. Het doet me oprecht verdriet om dit te zien”, zegt fractievoorzitter Wil van Soest.

Met spoed opknappen

De partij wil van het stadsbestuur weten welke kades en eventueel bruggen het nog meer dreigen te bezwijken en hoe dit gemonitord wordt. “Daarnaast moet er met spoed een uitvoeringsplan voor het opknappen van de bruggen en kades naar de raad. Desnoods klopt de stad bij het Rijk aan voor hulp. De problemen en gevaren zijn zo accuut dat iedere dag dat het langer duurt er één teveel is”, aldus van Soest.De Partij van de Ouderen gaat schriftelijke vragen indienen.

VTA De Stad

vrijetijdamsterdam.nl