Ontmoeting met bijzondere Amsterdammers tijdens vrijheidslunch

Ontmoeting met bijzondere Amsterdammers tijdens vrijheidslunch

Op initiatief van de Vrije Universiteit Amsterdam, Het Vrije Westen en VUvereniging wordt op 5 mei een bijzondere VU Vrijheidsmaaltijd georganiseerd. Tijdens de lunch kunnen belangstellenden, Amsterdammers ontmoeten die tegen de stroom in en uit liefde voor de stad, nieuwe initiatieven in gang zetten. Zij zijn de stuwende kracht achter bijzondere concepten die de leefbaarheid van de hoofdstad vergroten.

Vijftien bijzondere Amsterdammers schuiven aan tijdens de lunch in een tent op het festivalterrein Het Vrije Westen. Onder leiding van gastheer en schrijver Ernest van der Kwast kunnen Amsterdammers met hen speeddaten.

Bijzondere Amsterdammers die je kunt ontmoeten zijn onder andere Fawad Adib die is gevlucht uit Afghanistan, studeerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en nu werkt bij de Gemeente Amsterdam als klantmanager vluchtelingen; mensen voor wie de grens tussen bestaan en niet bestaan een stukje papier is.

Coosje Dijkstra is voedingswetenschapper bij de VU en doet onderzoek naar de “obesogene” voedselomgeving, waarin van kinderen en hun ouders zelf verwacht wordt te kiezen voor de gezonde keuze. Zij vertelt waarom deze keuze lang zo makkelijk niet is.Eva de Jong studeert Rechten, werd verkozen tot Student van het Jaar op de VU en is actief als buurtbemiddelaar bij Beter Buren in Amsterdam.

Biba de Jongh is oprichter van Rebel With a Cause, dat onder meer (box)trainingen verzorgt op scholen en in jeugdgevangenissen. Ze haalt jongeren uit hun comfortzone, met als doel om weer mee te kunnen draaien in de maatschappij.

Het bijzondere initiatief is onderdeel van Bevrijdingsfestival Westerpark Amsterdam en duurt van 13.00 uur tot 14.30 uur. Het vindt plaats in de tent tegenover het hoofdpodium en is voor € 5,- of 2 festivalmunten te bezoeken.

vrijetijdamsterdam.nl

Publicatiedatum: 23-04-2018

Her publicatie 03-05-2018

Gerelateerd bericht:

Vrijheidsmaaltijd bij WOW Amsterdam