Havensafari organiseert bijzondere Cacao Expeditie
Photocredits: Havensafari

Liefhebber van chocola en benieuwd naar het verhaal achter cacao? Van 28 september tot en met 27 oktober kun je in Amsterdam op Cacao Expeditie! De bijzondere expeditie is onderdeel van de succesvol verlopen Havensafari en een Ellen Klaus Produktie. De Havensafari voer deze zomer elke zaterdagavond door het normaal niet voor publiek toegankelijke westelijke havengebied langs het industrieel erfgoed.

Vrije Tijd Amsterdam blikte vooruit op deze nieuwe expeditie en stelde een aantal vragen aan de organisatie.

Door wie wordt de Cacao expeditie georganiseerd? En kun je over de organisator(en) iets meer vertellen?

“De Cacao Expeditie is een onderdeel van de Havensafari en een Ellen Klaus Produktie. De Havensafari voer deze zomer elke zaterdagavond door het normaal niet voor publiek toegankelijke westelijke havengebied langs het industrieel erfgoed. De boottocht was elke zaterdagavond uitverkocht. Nu komt de Havensafari met een exclusieve experience, de Cacao Expeditie. Op zaterdagmiddag (16:00 -18:30 uur) en zondagmiddag (13:00 – 15:00 uur) kun je een leuke, leerzame en vooral lekkere reis maken met cacao in de hoofdrol.”

Havensafari organiseert bijzondere Cacao Expeditie
Deelnemers tijdens de Havensafari.

Wat kunnen mensen tijdens de Havensafari verwachten?

“Verwacht een zintuigelijke reis waarin je de cacaovrucht kunt voelen, ruiken, zien, horen en vooral proeven. We varen langs de grootste cacao overslagbedrijven van Amsterdam. Verhalenvertellers vertellen het verhaal daarachter.

Op de menu kaart (er is een bar aanwezig in de 3 verdiepingen tellende salonboot, de Hembrug EEN) staan lekkernijen die met chocolade bereid zijn. Er is een smaakbeleving, er zijn chocolade acts en een afstap op een geheime plek.

Maar we willen niet alles verklappen. Net als bij een echte safari is er van alles te ontdekken.”

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

“Nederland is sinds mensenheugenis de grootste cacao importeur ter wereld. Door de Havensafari ontdekten we dat de bezoekers een speciale liefde koesteren voor cacao en het verhaal daarachter. Want veel mensen weten niet hoe de reis van boon tot chocoladereep gaat en dat Amsterdam daar zo’n grote rol in speelt. En oktober is de cacaomaand.”

Kan iedereen meedoen aan de Havensafari? Heb je een kaartje nodig?

“Tickets zijn gewoon te koop via de website www.havensafari.nl en kosten € 27,50, maar vol = vol. Het is een (overdekte) boot. We varen deze herfst maar 10 x met deze experience dus tickets zijn beperkt verkrijgbaar. Op zaterdagmiddag vertrekken we vanuit Amsterdam en op zondagmiddag vetrekken we vanuit Zaandam.”

Hoe waren de reacties op de Havensafari tot nu toe?

“Tot nu toe was de Havensafari elke avond uitverkocht. De artiesten werden altijd goed ontvangen en de onaangekondigde afstap bij de hotspot ‘Het Hem’ vonden de mensen een mooie verrassing. Op onze facebook-pagina kun je hele mooie reacties lezen van de bezoekers.”

Hoe gaat het met de havens in Amsterdam?

“Dat hoor je natuurlijk allemaal tijdens de cacao expedtie.“

Nog iets toe te voegen?

“Jazeker, kom het vooral ervaren en blijf op de hoogte via www.havensafari.nl.”

Interview door:

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Bierborrel bij StrandZuid als feestelijk afsluiting zomerseizoen