Gemoedelijke, vreedzame en imposante Black Lives Matter-demonstratie
Black Lives Matter demonstratie Amsterdam Zuidoost. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De demonstratie tegen racisme in het Nelson Mandelapark in Zuidoost is woensdagavond probleemloos verlopen. Naar schatting waren 11.000 actievoerders getuige van een indrukwekkende bijeenkomst, waarbij er een vuist werd gemaakt tegen racisme. Het Black Lives Matter Protest zou in eerste instantie op het Anton de Komplein in Amsterdam Zuidoost plaatsvinden. Vanwege het feit dat er een grote opkomst werd verwacht, besloot de Amsterdamse driehoek, in samenspraak met de organisatie, dat de demonstratie naar het Nelson Mandela Park verplaatst moest worden.

Gemoedelijke, vreedzame en imposante Black Lives Matter-demonstratie
Anton de Komplein
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Mitchell Esajas en Margo Morrison

In het voormalige Bijlmerpark waren er verschillende toespraken en optredens en werd er twee minuten stilte gehouden. Aan het woord kwam onder andere Mitchell Esajas van de actiegroepen the Black Archives en Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Een andere spreker was Margo Morrison, die al 52 jaar tegen Zwarte Piet aan het strijden is. Ook werden er twee minuten stilte gehouden terwijl de aanwezigen knielden. Deze stilte werd gehouden om de mensen die door racistisch geweld om het leven kwamen te herdenken.

Mooie opkomst tijdens demonstratie Black Lives Matter in Amsterdam Zuidoost.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Coronamaatregelen

De aanwezigen hielden zich keurig aan de coronamaatregelen. De organisatoren hadden vooraf maatregelen genomen zodat de demonstranten op 1,5 meter afstand van elkaar konden staan. Daarnaast droegen de aanwezigen voor 99,9 % mondkapjes.

Nieuwe generatie

De aanwezigen bestonden voor een groot deel uit de nieuwe generatie. Groepjes jongeren blank, zwart, dik, dun, homo, trans, hetero en ga zo maar door. Naast jongeren waren er onder andere ook oudere mensen aanwezig, gezinnen met jonge kinderen en kwetsbare personen. De organisatie liet na afloop weten tevreden te zijn. Volgend jaar zal er weer een bijeenkomst worden georganiseerd.

VTA De Stad

vrijetijdamsterdam.nl

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting