Eindejaarsshow met landelijk Aftelmoment uit Johan Cruijff ArenA

Eindejaarsshow met landelijk Aftelmoment uit Johan Cruijff ArenA

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat de nationale nieuwjaarsviering toch door. Wel vindt de avond vol entertainment plaats in de Johan Cruijff ArenA en niet op het Museumplein. De hele show is te bekijken op AT5, via AT5.nl, NH, NPO Nieuws en nponieuws.nl. Dat nieuws maakt de Gemeente Amsterdam vandaag bekend.

Veilige liveshow

Op vrijdag 18 december werden de geplande televisieopnames op het Museumplein afgelast. Er waren zorgen over de aantrekkingskracht ervan op het publiek. Met de verplaatsing naar de Johan Cruijff ArenA kan deze liveshow in alle veiligheid toch doorgaan.

Electric Fireworks

In het bericht van de Gemeente Amsterdam is te lezen dat de show ‘Electric Fireworks’ het hoogtepunt zal worden. De show zal bestaan uit daverende knallen met daarbij explosies van licht, direct na de jaarwisseling. Honderden bewegende, hoog hangende lampen en lasers zetten de Johan Cruijff ArenA in ‘vuur en vlam’. Het grasveld van de ArenA wordt niet gebruikt, dus blijft ongeschonden.

Speciale kindershow

De avond begint om 18.30 uur met een speciale kindershow. De Amsterdamse kinderburgemeester start symbolisch de klok die aftelt naar het nieuwe jaar. En de Fitsz Kids van Lucia Marthas presenteren hun nieuwjaarshit. Dit is te zien op het NOS Jeugdjournaal.

Optredens artiesten

De Countdown Show blikt vanaf 22.30 uur terug op een speciaal jaar. Met optredens van onder meer dansers van Lucia Marthas Institute for Performing Arts, studenten van het conservatorium van Amsterdam en cabaretier Rayen Panday van Comedytrain. Tim Senders en Daan Boom presenteren de show.

Nationaal Aftelmoment

Om 23.50 uur telt de NOS met ons af naar de start van het nieuwe jaar, waarna het vuurwerk van Electric Fireworks losbarst. Live te zien op NPO1 en NPO2.

vrijetijdamsterdam.nl