burgemeester Eberhard van der Laan is donderdagavond overleden

Burgemeester Eberhard van der Laan is donderdagavond overleden

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan is donderdagavond overleden. Dat heeft de gemeente Amsterdam vrijdag bekendgemaakt in een verklaring. Volgens zijn woordvoerder overleed Van der Laan “thuis in alle rust” op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

Het gemeentebestuur is in diepe rouw

“Het gemeentebestuur en de medewerkers van de gemeente Amsterdam betreuren het verlies van een geliefde burgemeester en leven mee met zijn familie en andere naasten”, is te lezen in de verklaring.

Amsterdammers ook in diepe rouw

Amsterdamse inwoners maar ook mensen uit ver buiten Amsterdam zijn in diepe rouw en hebben hun medeleven betuigd aan de familie van burgemeester Eberhard van der Laan. Voor de ambtswoning van Van der Laan ligt inmiddels een steeds groter worden bloemenzee. Via de site van de Gemeente Amsterdam kunnen inwoners op de hoogte gehouden worden van het verloop met betrekking tot het afscheid nemen van de burgemeester.

Wees lief voor elkaar wees lief voor de stad

Op 18 september scheef Van der Laan in een brief aan alle Amsterdammers dat hij zijn taken had neergelegd, waarna hij zich ziek melde bij de commissaris van de Koning, Johan Remkes. In de brief schreef Van der Laan ook de pakkende tekst: “Wees lief voor elkaar en wees lief voor de stad.”

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws aan de burgemeester

Eberhard van der Laan op het Rembrandtplein