5 leuke dingen om te doen in Amsterdam als het regent

5 leuke dingen om te doen in Amsterdam als het regent
Beeld: Jonas Denil via Unsplash https://unsplash.com/photos/dUOQ_C6bL-E

In Nederland zijn we er al helemaal aan gewend om Buienradar te checken voordat we op pad gaan. Een flinke plensbui hoeft echter niet te betekenen dat je de hele dag binnen moet blijven. In Amsterdam zijn er veel leuke overdekte uitstapjes voor wanneer het slecht weer is. Je hoeft het slechte weer maar heel even te trotseren.

Overdekte markt

Het hele jaar door zijn er leuke overdekte markten waar je goed kunt shoppen. De IJ-Hallen op de NDSM-werf is één van de meest unieke en grootste vlooienmarkten van Europa. Dit is dé plek voor liefhebbers van vintage. Met maar liefst 750 kraampjes heb je de keuze uit gigantisch veel koopjes. Misschien scoor jij eindelijk wel dat ene paar vintage loafers waar je al lange tijd naar op zoek bent, of unieke decoratie voor in huis. Vergeet niet om af te dingen, want dat is onderdeel van het spel.

Een andere leuke markt om te bezoeken is de Sunday Market in Cultuurpark Westergas, dat elke eerste zondag van de maand wordt gehouden. Hier zijn ook leuke activiteiten te beleven voor de kids.

Escape room

De escape room: grote kans dat jij je hier al eens met een groep vrienden aan gewaagd hebt. Waar het al eerder een fenomeen was in wereldsteden als Londen, New York en Hong Kong is de escape room ook op meerdere plekken te vinden in het centrum van Amsterdam. Laat je bijvoorbeeld opsluiten in de catacomben van de Beurs van Berlage tijdens de Sherlocked escape room. In een uur moet je spannende mysteries en ingewikkelde puzzels oplossen om te ontsnappen.

Spelletje spelen

TonTon Club biedt veel vermaak om een regenachtige dag door te komen. Van airhockey tot arcade games en ouderwetse bordspellen, voor ieder type gamer valt hier wat te beleven. De gigantische speelhal staat bomvol met spelletjes en natuurlijk valt hier ook wat te drinken en te snacken. Neem je vrienden mee voor een potje Mortal Kombat of verlies jezelf in een ouderwets spelletje Monopoly.

Filmpje kijken in de filmhallen

De Filmhallen is met negen schermen en ongeveer 800 stoelen een van de grootste onafhankelijke bioscopen van ons land. Geniet hier van een leuke gezinsfilm, een spannende actiefilm of een interessante Europese docu. Een echte aanrader is het kijken van een gerestaureerde filmklassieker in de Parisienzaal. Deze filmzaal staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is ingericht met een schitterend historisch art-deco interieur. Jarenlang stond dit tentoongesteld in het oude Filmmuseum in het Vondelpark voordat het door Eye werd geschonken aan de hallen.

Een duik nemen

Als het buiten regent en stormt is het lekker om het warme water in te duiken. Ga lekker baantjes trekken bij de Mirandabad of breng een bezoek aan het overdekte Zuiderbad. Hier kun je vrij zwemmen, een actief lesje aqua bootcamp volgen of ontspannen tijdens een lekker warm stoombad. Voor de kleintjes is het water extra verwarmd en ook zijn er regelmatig speciale speelmiddagen voor de kids. Door lekker in beweging te blijven verklein je ook de kans dat jij deze herfst of winter verkouden wordt. Door je dieet aan te vullen met een multivitamine geef je jouw immuunsysteem de nodige ondersteuning. Laat die regen maar vallen!