3 shops waar je wierook kan kopen in Amsterdam
Foto door Elly Fairytale via Pexels

Amsterdam biedt, voor elk product dat je kunt bedenken, minimaal een paar shops. Ook wierook is één van de producten die bij diverse winkels in de schappen ligt. Wierook wordt toegepast om een aangename geur te verspreiden. Het betreft een mengsel van organische aromatische stoffen, deze dien je aan te steken.

Drie leuke wierook shops:

De Roos – P.C. Hooftstraat 183, Amsterdam

Alleen al de entree is super gelegen, namelijk via het Vondelpark. De winkel is een waar festijn van geuren en kleuren. Elk bezoek is weer als een belevenis. Prettige energie, een ongedwongen sfeer en een assortiment dat zorgvuldig is samengesteld. De winkel is te vinden in de voormalige salon van villa De Roos op de eerste verdieping.

De wierook die zij aanbieden is van natuurlijke oorsprong, in plaats van de industriële varianten die veelal te koop zijn. Het verschil met de goedkopere variant is dat er geen gebruik gemaakt wordt van kunststoffen voor verbranding en binding. Zij verkopen wierook vanuit de hele wereld waaronder Japan, Tibet, India en Latijns-Amerika. Aan de hand van deze wierookgeuren creëer je een unieke sfeer, waarmee je jezelf en/of anderen zult verbazen.

In dezelfde villa bevinden zich nog meer ruimtes waar je lekker kunt rondstruinen. Ook is er een prachtige gelegenheid om lekker plaats te nemen in het theehuis. Vanuit hier kijk je prachtig uit op het Vondelpark.

Chimera Fantasy Shop – Damstraat 7, Amsterdam

Na binnenkomst waan je jezelf in een uniek decor, er zijn maar weinig winkels die zoveel aandacht schenken aan hun winkel als dat hier gebeurt. De winkel bestaat al sinds 1991 en nog steeds word je met veel plezier geholpen. Zij hebben de winkel omgetoverd tot een bos, het magische Chimera bos en er wonen veel fantasy figuren. Er zijn vele soorten unieke wierook beschikbaar.

De Dam en het Paleis zijn unieke objecten, die je eens gezien moet hebben. De Cimera Fantasy shop, zit hier om de hoek. Zo kun je het ideale dagje weg perfect met elkaar combineren.

Naast een fysieke winkel, hebben zij ook een webshop. Je zou hun aanbod ook digitaal kunnen bekijken, voordat je naar de winkel gaat. Zo weet je precies wat de fysieke winkel te bieden heeft. Belangrijke tip: Ga hoe dan ook naar de winkel, deze magische ervaring zal je online niet meemaken.

Zuiver Geluk – in de Tweede Anjeliersdwarsstraat 22, Amsterdam

Zij hebben verschillende conceptstores door Nederland, waaronder een prachtige shop in Amsterdam. Ze bieden een breed assortiment producten op het gebied van lifestyle voor meer rust, energie en geluk.

Naast de reguliere wierook biedt Zuiver Geluk ook ontzettend veel artikelen die ondersteunen bij het aansteken van wierook. Hierbij kun je denken aan wierookhouders, wierookbranders en andere accessoires waardoor jij de wierook in perfecte harmonie kan ontbranden.

Zij bieden in de winkels met regelmaat ‘walk-in-sessie’ aan, hierdoor kan je kennis maken met bepaalde soorten van geestelijke ontspanning. Zo kun je ervaring opdoen met tarot, healing, energiewerk, voedingstesten of kun je voor een lekkere massage gaan.