WIN 2 KAARTEN VOOR CONCERT ‘ARTE CHORALE’ VAN ‘GREGORIAN GRACE’ IN DE WESTERKERK
Gregorian Grace Foto credits: Lukas Pietrzak LowRes

Op zondag 22 mei vindt vanaf 19:00 uur de voorstelling ‘Arte Chorale’ van Gregorian Grace plaats in De Westerkerk in Amsterdam. Het bijzondere concert is onderdeel van een prachtige tour die bestaat uit 26 concerten die vanaf 21 mei in grote Nederlandse Kerken zullen plaatsvinden. Het concert duurt 120 minuten (inclusief 15 minuten pauze). Kaarten en meer informatie lees je via de volgende link.

Gregorian Grace |Arte Chorale

Het concert staat bol van de overweldigende gezangen, als van een andere wereld! Met veel gratie, bijna eerbiedig, celebreert het negenkoppige meesterlijke ensemble uit Polen bestaande uit gerenommeerde zangers en artiesten met jarenlange concertervaring en gekleed in eenvoudige monnikengewaden, het gregoriaans. Ieder concert start met een voice-over van Jenno Terpstra (bij ons bekend als de Nederlandse Sinterklaas), die het verhaal achter de Gregoriaanse gezangen introduceert.

Prachtige stemmen en klanken

De bezoekers worden gegrepen door prachtige stemmen en klanken die hun weerga niet kennen. Soms mysterieus, soms bijna overweldigend, weerklinken de traditionele eenstemmige kerkgezangen -die uit de oudheid zijn overgeleverd- in de Latijnse taal. Ave Maris Stella, Dies Irae, Veni Sancte Spiritus of Miriam Matrem Virginem zijn slechts enkele van de traditionele gezangen. Deze worden gevolgd door gregoriaans geïnterpreteerde wereldhits van onze tijd zoals Leonard Cohen’s Hallelujah, Knockin’ on heaven’s door van Bob Dylan, Sound of Silcence van Simon&Garfunkel en Tears in Heaven van Eric Clapton.

Gevarieerd repertoire

Het gevarieerde repertoire van Gregorian Grace brengt het publiek in een ongekende, meeslepende en sacrale sfeer. De combinatie van de muziekstukken -die opnieuw zijn gearrangeerd door componist Jedrzej Rochecki- uitgevoerd in deze prachtige grote Nederlandse kerken biedt een passend en indrukwekkend decor en kruipen op fascinerende wijze onder je huid.

Unieke en emotionele koorervaring

Gregorian Grace biedt met Arte Chorale een unieke en zeer emotionele koorervaring, een tijdreis van het gregoriaans gezang van de oudheid tot heden. Tijdens het concert worden voor de pauze traditionele gregoriaanse gezangen gebracht, na de pauze meer populaire liederen.

Kaarten winnen

Ten slotte nog zeer leuk nieuws. Vrije Tijd Amsterdam mag 2 x 2 kaarten weggeven voor dit speciale concert. Het enige wat je hoeft te doen is een e-mail te sturen naar rik@vrijetijdamsterdam.nl. We zien jouw mailtje graag tegemoet!