Waarom het leuk is om FOOTgolf Nederland te bezoeken

Vrije Tijd Amsterdam is altijd op zoek naar leuke uitjes in en rondom Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Valerie van FOOTgolf Nederland.

Zou je FOOTgolf Nederland allereerst eens willen introduceren?

“FOOTgolf is de leukste combinatie tussen voetbal, golf en midgetgolf. Je speelt FOOTgolf, ook wel VOETgolf genoemd, gewoon lekker met je voeten en probeert de bal in zo min mogelijk schoten, onder, door en langs de diverse obstakels in de Ghole te krijgen. Ghole? Inderdaad geen hole, bij Footgolf Spaarnwoude spelen wij met Gholes. Je avontuur eindigt iedere baan bij een Ghole met een doorsnede van 63 centimeter. Onze FOOTgolfbanen zijn tussen de 55 en 170 meter lang. Op onze GREENS doen wij er uiteraard een mooi vlaggetje bij.”

Hoe is FOOTgolf Nederland ontstaan?

“FOOTgolf Nederland is 10 jaar geleden ontstaan aan de Spaarndammerdijk in Spaarndam. Dit was de eerste locatie met 18 gholes. We voorzagen de klanten vanuit een pipowagen van drankjes en snacks. Na 1 jaar verhuisde we naar een iets grotere locatie aan de Middenweg in Spaarndam. Daar hadden we de beschikking over een terrein van 3 hectare om 18 gholes FOOTgolf te bestieren. Door de aanleg van “het groene schip”, (de grote groene grasheuvel), moesten wij verplaatsen naar een grotere en permanente locatie aan de Noorderweg 10A in Spaarndam. Hier hebben wij een prachtige kantine met 27 gholes FOOTgolf en twee Footpool tafels op 12 hectare!”

Waarom het leuk is om FOOTgolf Nederland te bezoeken

Hoe werkt FOOTgolf en waarom is het zo leuk?

“De bedoeling van FOOTgolf is, dat je in zo min mogelijk schoten de voetbal in de ghole moet spelen. Daarbij moet je proberen de bal over de fairway te spelen en niet in de rough (het hoge gras) te komen. Onze banen zijn voorzien van hindernissen en obstakels. Waardoor je een echt spelelement krijgt. Je speelt in een team van maximaal 4 spelers. Omdat je voor je eigen individuele score speelt, kan jong en oud ons FOOTgolf spel spelen, op je eigen niveau, in je eigen tijd.”

Waarom het leuk is om FOOTgolf Nederland te bezoeken

Wat zijn de voordelen van Partnerclub worden?

“Een partnerclub geniet van een waanzinnige korting en voordelen voor alle teams van de club. Daarnaast doen wij altijd iets extra’s terug, zoals sponsering van een jeugdtoernooi, prijzen voor de jaarlijkse bingo of stellen arrangementen voor een clubveiling beschikbaar. Hele club FOOTgolf dagen behoort tot de mogelijkheden.”

Wat is het leukste dat jullie ooit hebben meegemaakt?

“Dat er bekende YouTubers (Frank Slotta, Stefan de Vries, Bram Krikke) langs waren gekomen. Omdat wij een gezellige en informele sfeer creëren zijn ze zo gecharmeerd van het FOOTgolfen, dat ze er nu nog steeds een jaarlijks evenement van maken.”

Zijn er ook weleens bekende voetballers die FOOTgolf bij jullie spelen? We zijn benieuwd naar de namen!

“Iedereen die bij Footgolf komt, geniet van plezier en discretie als je dat aangeeft. Wij werken samen met amateurclubs en de grote profclubs in de buurt. Spelers van Ajax, AZ, ADO Den Haag, Volendam, Telstar en Almere City komen regelmatig in team samenstelling, maar ook individueel vaak naar FOOTgolf. Hierbij zitten ook spelers van het huidige Nederlands Elftal. Ook diverse BN’ers weten ons te vinden.”

Voor wie is het leuk om eens FOOTgolf bij jullie te komen spelen?

“Voor iedereen die het leuk vindt om sport, spel en gezelligheid te combineren. Dit kan een afdelingsuitje zijn met collega’s, een seizoen afsluiting van een voetbalteam maar ook een familiereünie of een kinderfeestje.”

Is er bij jullie ook ruimte om een hapje en/of drankje te doen?

“Absoluut, we hebben best een gevarieerde menu kaart, van een Panini hete kip tot een broodje kroket of een vega burger, maar eigenlijk is iedere bezoeker altijd dol op onze unieke kipburgers, die met liefde bereid worden!”

Wat maakt jullie FOOTgolf baan uniek?

“Wij zijn uniek door de grootste baan van Europa te hebben met 27 gholes, met voor groot en klein een outdoor activiteit die je met geen enkel ander kan vergelijken.”

Nog iets toe te voegen?

“Het enige wat we kunnen meegeven is, dat je FOOTgolf gewoon een keer moet komen proberen. We hebben vaak leuke acties en deals op social media staan dan kun je zelfs met korting komen spelen. Wel even rekening met het weer houden, is het heet smeer je dan even in, komt er regen, hou dan je regenjasje bij je”, laat Valerie ten slotte enthousiast weten namens FOOTgolf Nederland.

Neem voor meer informatie een kijkje op: https://footgolf.nl/

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam