Voorbeschouwing ‘The Evil Black Curse’ van The Horror Experience

Van 27 tot 29 oktober vindt op het terrein van UP Events ‘The Evil Black Curse’ van The Horror Experience plaats. Vrije Tijd Amsterdam blikt vooruit met Shelby Keizer van de organisatie.

Wilt u The Evil Black Curse eens introduceren?

“In ‘The Evil Black Curse’ worden bezoekers ondergedompeld in het verhaal van de beruchte biomedische wetenschapper Paul Morris. Hij wilde diepgaand onderzoek doen naar de rattenplaag in Amsterdam, maar wat begon als een wetenschappelijk experiment loopt al snel uit de hand. Als een gevaarlijk virus uitbreekt op een Amsterdamse Universiteit, beland je in een angstaanjagend avontuur waarin de bezoeker moet helpen zoeken naar het medicijn.”

Wie is de organisatie achter ‘The Horror Experience’?

“The Horror Experience is opgezet door Shelby Keizer. Doordat haar werkgever vroeg of ze in de herfstvakantie een spookhuis wilde bouwen, kon ze deze kans niet laten liggen. Omdat ze enkele jaren zelf heeft meegespeeld aan verschillende Halloween evenementen, kreeg ze hierdoor in 2020 de mogelijkheid om er zelf een op te richten en pakte dit direct op. Shelby benaderde meteen haar vrienden, die ook ervaring hebben in de Halloween wereld en vroeg hen of ze het zagen zitten om samen met haar mee te werken aan The Horror Experience. En ze waren heel enthousiast! Sindsdien worden de krachten en kennis gebundeld en zijn wij sinds enkele jaren uitgegroeid tot een geweldig team, dat The Horror Experience, ook echt The Horror Experience maakt! Wij zijn met zijn allen de draaiende motor.”

Waar wordt het evenement gehouden en kunt u iets over deze locatie vertellen?

“Het evenement wordt gehouden op het terrein van UP events, waar wij dit jaar voor het eerst mogen draaien. UP events is gevestigd aan de Tom Schreursweg 8 in Amsterdam. De locatie leent zich perfect voor onze experience omdat we niet alleen de mogelijkheid hebben om een scare route te bouwen, maar ook de ruimte hebben om een spelelement erin te verwerken en dat maakt deze experience extra speciaal.”

Wie zijn de acteurs die meedoen aan het evenement?

“De acteurs die meedoen aan het evenement zijn heel divers. Sommige doen het al jaren, en sommige zijn net nieuw bij ons. Iedereen is welkom om bij ons mee te mogen doen. En wij zorgen er ook altijd voor dat iedereen de juiste training en aanwijzingen krijgen, zodat iedereen zich zeker voelt op de plek waar diegene komt te staan.”

Hoe komen de decors tot stand?

“Samen met het productieteam bekijken wij aan de hand van de verhaallijn en de locatie wat we het beste kunnen bouwen en hoe wij het kunnen aankleden. Wij doen eigenlijk alles zelf.”

Is dit event leuk voor jong en oud?

“Wij hebben dit jaar een minder enge versie die zeker toegankelijk is voor kinderen vanaf 12 jaar. Wij zullen van 16.00 uur tot 18.00 uur draaien bij daglicht, zo wordt er rekening gehouden met de jonge bezoekers. Vanaf 19.00 uur wordt er een reguliere versie gedraaid, wat geschikt is voor een adviesleeftijd vanaf 14+.”

Hoe worden bezoekers meegenomen in het verhaal?

“De bezoekers worden opgevangen in een ontvangst tent, waar ze worden voorzien van een hapje en drankje. Daarna worden ze opgehaald door iemand van The Horror Experience, waarbij ze naar de biomedische wetenschapper Paul Morris gebracht worden. Deze gaat ze dan het een en ander vertellen. Mocht je de rest willen weten, zou ik zeker komen kijken om dit zelf te ervaren. Want we gaan natuurlijk niet alles al verklappen.”

Zijn er ook vrijwilligers nodig en waar kunnen zij zich aanmelden?

“Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers, dus mocht je het leuk vinden kan je je altijd aanmelden op onze website: www.thehorrorexperience.com.“

Zijn er uit eerdere edities ook hoogtepunten te vermelden?

“Wij hebben twee jaar lang gedraaid in Joure. Ondanks dat dit het eerste jaar met de corona maatregelen was, waren we alle twee de edities helemaal uitverkocht.”

Hoe kan men aan een ticket komen?

“De tickets zijn te verkrijgen via de website. Mochten de bezoekers liever een kaartje kopen aan de deur, dan gelieve even een mailtje te sturen naar [email protected]. Dan kunnen we altijd kijken naar de mogelijkheden.”

Is er voor de bezoekers ook ruimte voor een gezellig hapje en drankje?

“Jazeker, we hebben een chill ruimte waar een gezellige sfeer hangt en waar de bezoekers dus een extra hapje en drankje kunnen nuttigen.”

Wilt u zelf nog iets toevoegen?

“Wie nu nieuwsgierig is geworden naar ‘The Evil Black Curse’, kom ons dan bezoeken! Wij draaien van 27 tot 29 oktober in Amsterdam. Kaartjes zijn te verkrijgen via de website.”