Wilde Woorden Festival

Vrije Tijd Amsterdam is altijd op zoek naar mooie verhalen in Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Justin Samgar de Verteller van het Wilde Woorden festival. Dit event vindt in 2022 plaats op drie verschillende data op verschillende locaties in de hoofdstad.

Wilt u het Wilde Woorden festival introduceren?

“Wilde Woorden is een platform voor vrijheid en verbinding door middel van spoken word. Maar natuurlijk zijn andere woordkunstenaars zoals dichters, schrijvers, acteurs, rappers, comedians en singer/songwriters ook zeer welkom bij ons. We willen dat iedereen die onze evenementen of workshops bezoeken, zich vrij moet kunnen voelen om zichzelf te zijn. Als mensen zich blootgeven met het delen van verhalen kan er een mooie verbinding ontstaan die heel puur en direct voelt.”

We organiseren diverse evenementen. Dit jaar:

21 augustus staan we in Het Westerpark.

11 september in het Erasmuspark.

5 november in Het Concertgebouw.

Wie is de organisatie van het Wilde Woorden festival?

“Ik ben de oprichter van Wilde Woorden en ik heb een team van mensen om me heen verzameld die allemaal met hun hart aan deze mooie evenementen en workshops meewerken. Hetzelfde geldt voor de artiesten die bij ons komen optreden. Wilde Woorden zou helemaal niks zijn zonder de grote diversiteit van hun Wilde Woorden.”

Waarom is het voor de bezoekers leuk om dit event te bezoeken?

“Wilde Woorden in het Westerpark is het allerleukste literaire festival van Nederland. Op de tweede plek van leukste literaire festivals in Nederland staat Wilde Woorden in het Erasmuspark. En ze zijn allebei nog gratis ook. Dus kom lekker chillen in het park, neem een zonnetje en je eigen drankje mee en kom genieten van artiesten die hun wereld met je delen.”

Wilde Woorden festival

Waarom is het Westerpark een geschikte locatie voor het Wilde Woorden festival?

“Westerpark is een plek waar net als bij ons vrijheid en verbinding centraal staan. Er is plek voor parkchillings met je vrienden of alleen. Je kunt er naar de film of het theater, je kunt er dansen, eten, drinken, kunst kijken en natuurlijk naar Wilde Woorden komen. Juist omdat die klik er is hebben de mensen en ondernemers van Westergas, maar ook het stadsdeel zelf, altijd opengestaan voor samenwerkingen.”

Zijn er ook hoogtepunten uit eerdere Wilde Woorden festivals te vermelden?

“Te veel om op te noemen. Maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen hoogtepunten dus ik zal geen namen noemen. We schieten sowieso elk jaar prachtige Spoken Word video’s in het Westerpark. Deze kun je zien op ons YouTube-kanaal. Daar kun je ook video’s vinden van de artiesten die we in het Concertgebouw hebben geprogrammeerd.”

Wat houdt een ‘Spoken Word workshop’ in en wie kunnen hieraan deelnemen?

“We hebben de afgelopen jaren een aantal workshops gegeven in de aanloop naar Wilde Woorden in het Westerpark. Deze zijn gericht op beginnend talent uit Amsterdam, met name West, die zich verder willen ontwikkelen als Spoken Word artiest. In de komende jaren willen we er een uitgebreider traject van maken.”

Is er een mogelijkheid voor een gezellig hapje en drankje?

“Op het Westergas terrein is er veel gelegenheid om wat lekkers te eten of te drinken. Natuurlijk is het helemaal ok als je je eigen drinken meeneemt naar Wilde Woorden. Let er wel op dat je het park schoonhoudt. Zonder natuur is er ook geen wildheid en dus ook geen Wilde Woorden.”

Moet er een kaartje gekocht worden om een bezoekje te kunnen brengen?

“Zowel Wilde Woorden in het Westerpark op 21 augustus als Wilde Woorden in het Erasmuspark op 11 september zijn gratis te bezoeken. De enige entreeprijs die je betaalt is een glimlach.

Heeft u zelf nog iets toe te voegen?

“Ik heb er superveel zin in en kan niet wachten om jullie te verwelkomen bij Wilde Woorden. Iedereen is welkom.”

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam