Voorbeschouwing Fabuleuze Pride Silent Disco Wandeling in Amsterdam
Foto credits: Amsterdam Experiences

Op 4 augustus vindt de Fabuleuze Pride Silent Disco Wandeling in Amsterdam plaats. Het is een van de vele events die tijdens Pride Amsterdam zullen plaatsvinden. Vrije Tijd Amsterdam stelde een aantal vragen aan Kathrine van de organisatie.

Zou je de Fabuleuze Pride Silent Disco Wandeling in Amsterdam willen introduceren?

“Onze Fabuleuze Pride Silent Disco Wandeling keert voor het tweede jaar terug in Amsterdam. Na de kleurrijke disco van vorig jaar zijn we verheugd om op 4 augustus een onvergetelijke tour te organiseren die nog groter, gedurfder en fantastischer beloofd te worden!

Vorig jaar hebben we het plein vermaakt met onze coolste moves en kenmerkende grooves. Onze tour veranderde in een gigantische, dansende regenboog en toonde de vriendschap, diversiteit en eenheid die de levendige LHBTI+ gemeenschap van Amsterdam kenmerkt.

Tijdens deze tour vragen we onze gasten om hun innerlijke diva naar boven te halen terwijl we de iconische YMCA uitvoeren op het dak van Albert Heijn en uit volle borst meezingen met de legendarische hits van Whitney Houston in de geweldige tunnel van het Rijksmuseum.

De Fabuleuze Pride Silent Disco Wandeling is niet zomaar een dansrondleiding; het is een viering van liefde, acceptatie en zelfexpressie. Terwijl we door het hart van Amsterdam wandelen, verspreiden we een spoor van vreugde en brengen we met elke danspas een boodschap van liefde en gelijkheid.”

Wie organiseert dit evenement? Kun je ons meer vertellen over deze organisatie?

“Deze tour wordt georganiseerd door Amsterdam Experiences, opgericht in 2018. Onze visie is om lokale expertise en kennis over te brengen naar stadstours en ervaringen. In plaats van een lange lijst met saaie feiten, delen onze gidsen hun persoonlijke verhalen en hun favoriete verborgen plekken. Onze gidsen hebben allemaal verschillende persoonlijkheden, en dit komt ook tot uiting in onze tours. Met een gepassioneerd team van gidsen hebben we ervaringen gecreëerd die een blijvende indruk achterlaten en onvergetelijke herinneringen oproepen.”

Fabuleuze Pride Silent Disco Wandeling
Foto credits: Amsterdam Experiences

Heb je een speciale band met Pride Amsterdam?

“Iedereen zou Pride Amsterdam moeten omarmen. Als eerste stad met het homohuwelijk is Pride Amsterdam een viering van jezelf zijn en de vrijheid om lief te hebben wie je wilt, ongeacht seksuele geaardheid.”

Wat heeft deze tour dat andere tours niet hebben?

“Onze Fabuleuze Silent Disco combineert geweldige muziek met de mogelijkheid om helemaal los te gaan en te feesten in het hart van de stad.”

Kan iedereen deelnemen? Is registratie vereist? Zijn er voorwaarden verbonden?

“Ja, de tour is open voor iedereen. Het enige wat we vragen is een open geest, een warm hart en de bereidheid om te feesten. We vragen mensen om vooraf via onze website te boeken.”

Is er in Amsterdam veel strijd geweest als het gaat om LHBTI+ emancipatie?

“De strijd voor gelijkheid en vrijheid is al generaties lang aan de gang, en niet alleen in Amsterdam. Ondanks de open en liberale houding van de stad zijn er nog steeds moeilijkheden en problemen van tijd tot tijd. De strijd is verre van gestreden.”

Fabuleuze Pride Silent Disco Wandeling in Amsterdam
Foto credits: Amsterdam Experiences

Wat is de verwachting qua aantal deelnemers aan de Fabuleuze Pride Silent Disco Wandeling?

“Het belangrijkste is dat mensen een geweldige tijd hebben en genieten van geweldige muziek.”

Zal Amsterdam Experiences dit jaar nog meer leuke dingen organiseren?

“We hebben het hele jaar door veel verschillende tours. Momenteel hebben we een wandeltocht genaamd “Anne Frank’s Last Walk” waarbij we het laatste deel van de reis van Anne en haar familie naar het Achterhuis volgen. Deze tour eindigt in een café, waar onze gasten via virtual reality en onze Oculus-headsets het Anne Frank Huis kunnen ‘binnengaan’. Dit is een perfecte oplossing voor mensen die last minute een reis hebben geboekt en geen kaartjes voor het huis kunnen krijgen. We zijn ook bezig met de ontwikkeling van een spooktocht die enkele van de meest spookachtige plekken van Amsterdam zal bezoeken.”

Gerelateerd artikel: Queer en Pride Amsterdam 2023: wat te doen?

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam