Theatermaker Kim Karssen verlegt de grenzen van de werkelijkheid in Schrödingers hond
Credits campagnebeeld: Lonneke van der Palen

Wat als je jezelf volledig verliest in je dagdromen, bestaat ‘de werkelijkheid’ dan nog wel? Geïnspireerd door het psychologische verschijnsel ‘Maladaptive Daydreaming’ maakte Kim Karssen haar nieuwe voorstelling Schrödingers hond bij Frascati Producties in coproductie met De Warme Winkel, onder begeleiding van Thibaud Delpeut.

Schrödingers hond is een absurdistische solo over de kracht van onze gedachten en hoe we tegelijkertijd kunnen vluchten naar én gevangen zitten in onze eigen fantasie. Na haar eerdere werk De Grap (2021) zet Karssen haar onderzoek op het snijvlak tussen humor en kunst door en wel via de angstige krochten van onze verbeeldingkracht. Schrödingers hond gaat donderdag 15 september in première en is t/m vrijdag 23 september te zien bij Frascati.

Over Kim Karssen

Kim Karssen (1996) studeerde in 2018 af aan de Performance opleiding in Maastricht. Ze is theatermaker en actrice en behandelt in haar voorstellingen grootse thema’s op groteske en speelse wijze. Met liefde voor taal en verhalen zoekt ze op fantasievolle wijze naar een balans tussen grap en traan. Hierbij schuwt ze de rafelranden niet en vliegt ze graag uit de bocht.

Vanaf seizoen 2022/2023 werkt Kim Karssen onder de vleugels van Frascati Producties. Hier was ze eerder te zien in samenwerkingen met Florian Myjer: Bloomsbury, Oorlog en Vrede (Frascati Producties, 2019, nominatie BNG Theaterprijs 2021) en Mephisto Park (Frascati Producties, 2019). Ook maakte ze in coproductie met Frascati Producties De Grap (met Benjamin Abel Meirhaeghe, De Warme Winkel, 2021) en Mann Mann Mann (met Florian Myjer en Ludwig Bindervoet, De Warme Winkel, 2022).

Over Frascati Producties

Frascati Producties is het grootste (inter)nationaal opererende productiehuis van Nederland. Met een open blik op de wereld staat het voor onafhankelijke en eigenzinnige makers. Frascati-makers zijn niet onder een noemer te vangen: ze werken in diverse disciplines, zoeken cross-overs daartussen, zijn volstrekt eigenzinnig en bestormen de toekomst. In seizoen ’22-’23 ontwikkelt het productiehuis werk van o.a. Caro Derkx, Maria Magdalena Kozłowska, Floor Houwink ten Cate, Cherish Menzo, Gavin-Viano, Ira Brand, Naomi Steijger en Priscilla Vaudelle.