Tennis in Amsterdam: verenigingen, stadsbanen en tenniswinkels
De banen van Tennisvereniging PST. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Tennis in Amsterdam! Ben jij een liefhebber van tennis en op zoek naar verenigingen, stadsbanen en tenniswinkels in Amsterdam? In de hoofdstad zijn vele mogelijkheden voor tennisliefhebbers. Een tennisvereniging is niet alleen interessant om een potje tennis te spelen. Het lid zijn van een sportclub verrijkt vaak ook nog eens je sociale leven. Natuurlijk kun je op een reguliere baan gaan tennissen. Maar is het niet veel leuker om je favoriete sport uit te oefenen op een van de stadsbanen in Amsterdam? Bij veel tennisclubs kun je spelen op een echte stadsbaan. Voordat je de baan op gaat is het van belang dat je over de juiste tennisproducten beschikt. Met een goed tennisracket maak je meer kans om een overwinning uit het vuur te slepen. En natuurlijk wil je ook in geschikte tenniskleding over de baan bewegen. Veel plezier met onze lijst: ‘tennis in Amsterdam: verenigingen, stadsbanen en tenniswinkels!

Verenigingen: west, zuid, centrum, noord, oost, Amstelveen

Verenigingen

West

Tennisclub Kattenlaan

De Tennisclub Kattenlaan ligt in het mooie Vondelpark. Op dit moment zijn er circa duizend leden die lid zijn van de vereniging. Het tennispark ligt aan het Kattenlaantje. Er wordt tennis gespeeld op vijf banen en ze hebben de beschikking over een gezellig clubhuis.

Adres: Kattenlaan 13

Vondelpark Wintertennis

Bij Vondelpark Wintertennis speel je op vijf verlichte all weather tennisbanen. Het tennisseizoen loopt hier van oktober tot en met maart.

Adres: Kattenlaan 13

Zuid

Joy Jaagpad tennis

ALTC Joy Jaagpad is een gezellige tennisvereniging met veel reuring en mooi clubhuis. De vereniging bevindt zich op Tennispark Jaagpad.

Adres: Jaagpad 48

Tennisclub IJsbaanpad

Dit is een actieve tennisclub voor én door leden. Een vereniging waar mensen van alle leeftijden en niveaus terecht kunnen. Bij Tennisclub IJsbaanpad wordt het gehele seizoen op ‘all weather’ banen gespeeld.

Adres: IJsbaanpad 45

A.L.T.C. D.D.V.

A.L.T.C D.D.V. is een gezellige tennisclub met een rijke traditie. Er wordt tennis gespeeld op 15 tennisbanen. Deze banen zijn goed verzorgd en verlicht. Recreatief tennis wordt gecombineerd met sportieve topprestaties.

Adres: IJsbaanpad 43

Amstelpark Tennisclub

Amstelpark Tennisclub ligt in het Amsterdamse Bos en is een begrip in de tenniswereld. Ze zijn één van de grootste tennisclubs van Nederland en staan bekend als hét opleidingscentrum voor talentvolle jeugdspelers. Maar ook de recreant komt bij Amstelpark volledig aan zijn/haar trekken. Naast tennis bieden ze padel en squash aan op het park.

Adres: Koenenkade 8

Tennisschool Amsterdam

Bij Tennisschool Amsterdam draait het om kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en speelplezier. De tennisactiviteiten vinden plaats in het Frans Otten Stadion in Amsterdam Zuid.

Adres: IJsbaanpad 43

Tennisvereniging Rivierenbuurt

Weer zo’n prachtige tennisvereniging midden in de stad, de Rivierenbuurt welteverstaan. Je kan bij Tennisvereniging Rivierenbuurt lid worden maar ook gewoon eens een baan huren als je een lekker potje wil tennissen.

Adres: Kinderdijkstraat 31

Lawn Tennis Club Festina

De activiteiten van Festina vinden plaats op een prachtige sportaccommodatie in het Amsterdamse Vondelpark.

Adres: Vondelpark 2-A

De Algemene, ALTC

ALTC De Algemene is een tennisvereniging aan het IJsbaanpad in Amsterdam Zuid. Deze tennisclub is in 1927 opgestart. Er kan gespeeld worden op 6 all weather banen (clay-tech, vergelijkbaar met gravel). Op dit moment heeft de vereniging bijna 600 leden en staan ze bekend om sportiviteit en gezelligheid.

Adres: IJsbaanpad 45 ·

Amstelveen

Tennis Club Amsterdam

Deze tennisclub ligt aan de Nieuwe Kalfjeslaan 19A in Amstelveen, op het randje van Amsterdam. TCA huurt als enige bespeler een mooi beschut tennispark van zes gravelbanen in het Amsterdamse Bos. De vereniging heeft de beschikking over een bescheiden doch sfeervol clubhuis. Hier kunnen drankjes en (beperkt) etenswaren gekocht worden.

Adres: Nieuwe Kalfjeslaan 19A

Tennispark Buitenveldert

Op Tennispark Buitenveldert liggen 15 buitenbanen (gravel) en 8 binnenbanen (hardcourt). Er wordt voor de competitie gespeeld en er vinden ook toernooien plaats. Er kan een hapje en drankje gedaan worden in het sportcafé. Tennisverenigingen Altc Buitenveldert en Maccabi Nederland zijn bespelers van het park.

Adres: Van der Boechorststraat 38

Centrum

Tennisvereniging PST

Op de prachtige stadsbanen van PST kun je een lekker tennisballetje slaan. De banen zijn gelegen aan het Wertheimpark aan de Plantage Parklaan. Het sportpark wordt door meerdere sportclubs gebruikt. Op dit moment zijn er 750 mensen lid van de vereniging.

Adres: Plantage Parklaan 20A

Oost

Tennisclub IJburg

Deze tennisclub is in 2008 opgericht door drie IJburgers van het eerste uur. Jaren later is het een levendige tennisclub waar allerlei tennisactiviteiten plaatsvinden. Daarnaast worden er ook andere activiteiten georganiseerd en is het vaak tijd voor gezelligheid!

Adres: Zandzeggestraat 1

De Meer Tennis

De tennisactiviteiten van De Meer Tennis vinden plaats op een mooi tennispark nabij het Amstelstation. Je kan hier lessen, recreatief of competitie spelen. Op dit moment zijn er ongeveer 700 leden en 8 gravelbanen.

Adres: Drie Burgpad 8

USC Tennis & Padel

USC Tennis & Padel. USC Tennis & Padel in Amsterdam Oost heeft 2 padelbanen en 8 hardcourt tennisbanen waarvan er 4 het hele jaar overdekt zijn.

Adres: Radioweg 80

TV Linnaeushof

“De ideale tennisplek voor iedereen, schitterend gelegen in Amsterdam oost”, aldus TV Linnaeushof.

Adres: Linnaeushof 46

T.V. Tie-Breakers

T.V. Tie-Breakers stelt op het gebied van tennis een begrip in Amsterdam en omgeving te zijn. Op het park wordt graag tennis gespeeld. Personen komen er ook om andere mensen te ontmoeten. Er heerst een gezond sportklimaat en er is sprake van een bruisend verenigingsleven.

Adres: Valentijnkade 132

Noord

Tennisclub Elzenhagen

Deze tennisvereniging bevindt zich in het Vliegenbos in Amsterdam Noord. Er zijn elf ‘Smash-court-banen’ en miniveld die bijna het hele jaar te bespelen zijn, tenzij er sprake is van opdooi, onweer, sneeuw of plassen.

Adres: Nieuwendammerkade 15

Amsterdamse Tennis Club Kadoelen

ATC Kadoelen is gehuisvest op Sportpark Kadoelen in Amsterdam Noord. Dit is een recreatieve vereniging met een brede selectie tennissers op verschillende niveaus en van alle leeftijden. Zowel de wedstrijdspelers als de recreant zal zich volgens deze club thuis voelen. Naast tennis worden er nog meer activiteiten georganiseerd.

Adres: Sportpark Kadoelen 3

Tenniswinkels

Tennis + Padel Xclusive

Bij deze winkel koop je alles met betrekking tot tennis- en padelproducten. Daarnaast kun je gebruik maken van de 24-uurs bespanservice. Er wordt ook advies gegeven.

Adres: Christiaan Huygensplein 4

Bespanfabriek Amsterdam

Is je bespanning doorgeslagen? Hier bespannen ze je racket met passie en plezier. Dit doen ze naar eigen zeggen binnen 24 uur!

Adres: Orteliuskade 11

Rojo Racketsports

Bij Rojo Racketsports ben je welkom om rackets te bezichtigen of snaren te testen. Er worden allerlei tennis- en padelproducten verkocht.

Adres: Burgemeester Röellstraat 8

 

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam