Sint Nicolaasconcert in De Nicolaasbaliek in Amsterdam
De Capella Nicolai, één van de koren in de Nicolaasbasiliek, met Giles Brightwell (r.) en pastoor Eric Fennis (m.).

De Nicolaasbasiliek in Amsterdam viert de komst van Sinterklaas muzikaal op 3 december met een uniek concert. Samen met het Promenade Orkest vertolken de koren van muziekdirecteur Giles Brightwell de Saint Nicolas Cantata van Benjamin Britten, evenals de Ceremony of Carols van deze Britse componist. Bovendien zal zijn bekende Rejoice in the Lamb klinken in de kerk van de Amsterdamse stadspatroon aan de Prins Hendrikkade, tegenover het Centraal Station.

Dit Sint Nicolaasconcert vindt plaats aan het eind van het Nicolaasjaar dat startte met de installatie van een reliek van de heilige in deze basiliek. Het jaar wordt afgesloten op 6 december met het symposium Heerlijk Helder Avondje in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Op die avond wordt ook de eerste Nicolaaspenning wordt uitgereikt als erkenning van een belangeloze inzet voor inwoners van Amsterdam.

De opbrengst van de activiteiten in het Nicolaasjaar is bestemd voor de stichting Together We Rise, die het opneemt voor slachtoffers van seksueel geweld. Hetzelfde geldt voor de opbrengst van het Nicolaasconcert: toegang €30.

Kaarten verkrijgbaar via www.muziekindenicolaas.nl