Roze Kwaku bij Waterkant op eerste dag Queer en Pride Amsterdam

Op de eerste dag van Queer en Pride Amsterdam 2023 vindt Roze Kwaku plaats bij Waterkant in Amsterdam. Het evenement gaat om 16:00 uur van start en duurt tot 24:00 uur. “Kwaku is een belangrijke dag voor velen uit de community, en daarom is Roze Kwaku in het leven geroepen. Dit event is een verkleinde versie van de welbekende roze zondag van Kwaku festival, wat een dag later groter zal plaatsvinden in het Nelson Mandela Park. Tijdens dit evenement wordt de Surinaamse cultuur gevierd in al haar facetten: de mooie mensen, het lekkere eten, én natuurlijk goeie tunes. Op deze dag staan de Bipoc Queers in de spotlight, want identiteit bestaat uit méér dan alleen seksualiteit”, is te lezen op de website van Queer Amsterdam.

Er wordt ook nog een leuk bijkomend feitje gedeeld: “Tijdens dit evenement breidt Waterkant het terras langs de waterzijde uit met wel 195 M2, zodat er nog meer plek is voor ons allemaal.” Dit evenement in Amsterdam-Centrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk of de toiletten ook rolstoel toegankelijk zijn.

Over Queer en Pride Amsterdam 2023

Queer en Pride Amsterdam 2023 duurt van 22 juli t/m 6 augustus. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het evenement door twee verschillende organisaties georganiseerd. De organiserende partijen zijn Stichting Pride Amsterdam en Queer Amsterdam.

Waar het event voorgaande jaren Pride Amsterdam heette, wordt er nu gesproken van Queer en Pride Amsterdam. Het eerste deel, van 22 juli tot en met 28 juli, wordt georganiseerd door Queer Amsterdam. Het tweede deel van het programma, van 1 tot en met 6 augustus, wordt georganiseerd door Pride Amsterdam.