Rondvaart in Amsterdam boeken? Tips & Tickets

Wil jij een rondvaart in Amsterdam boeken? In de hoofdstad heb je leuke mogelijkheden om met een rondvaartboot door de grachten van Amsterdam te varen. In dit artikel geven we je tips en zie je waar je tickets kunt boeken. Zo ben je verzekerd van een mooie boottocht over het water in Amsterdam.

Amsterdamse grachten

De grachten in Amsterdam zijn wereldberoemd. Deze wateren stromen al sinds 1544 door de hoofdstad. Iedere gracht gaat dwars door het centrum van de stad. De 17e-eeuwse grachtengordel bestaat uit de hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. Deze zijn in 2010 opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Rondvaart in Amsterdam boeken? Tips & Tickets
Een rondvaart in Amsterdam is een leuke manier om de stad te ontdekken.

Beste rondvaart Amsterdam

Wil jij met een boottocht door de stad varen? Dan wil je natuurlijk weten wat de beste rondvaart in Amsterdam is. Hieronder zetten we een aantal sublieme rondvaarten door Amsterdam voor je op een rijtje.

  • Traditionele rondvaart met audiogids

Deze traditionele rondvaart met audiogids vertrekt vanaf het Rijksmuseum. De tocht wordt aangeboden door Stromma’s rondvaarten. Dit bedrijf staat bekend om haar ervaren gidsen die Amsterdam goed kennen. Als je via deze onderneming op ontdekkingstocht gaat over het Amsterdamse water, ontdek je alle ‘highlights’ van de hoofdstad in één uur. Mensen die eerder met dit bedrijf op pad zijn geweest stellen dat een ervaren kapitein je de beste introductie tot de stad geeft.

Vertrek: Stadhouderskade 520 (Rijksmuseum)

  • Grachten rondvaart inclusief audiogids

Zin een rondvaart door de grachten van Amsterdam? Dan kun je met een gerust hart aan boord gaan van deze populaire rondvaartboot. Tijdens de toch kom je van alles te weten over de geschiedenis van Amsterdam. Er wordt teruggegaan naar de middeleeuwse start en ook de economische en culturele bloeitijd van de 17e eeuw komen aan bod. Terwijl er gevaren wordt passeren jullie speciale bruggen, authentieke Nederlandse huizen, stedelijke gebouwen en UNESCO-werelderfgoed.

Vertrek: Prins Hendrikkade 25 (Centraal Station)

Beste avondrondvaart Amsterdam

Wat dacht je ervan om de hoofdstad te ontdekken tijdens een Avondrondvaart? Het is prachtig om je door een verlichte stad te begeven.

  • Droomachtige Avondrondvaart Amsterdam met audiogids

Weleens een droomachtige Avondrondvaart in Amsterdam geboekt? Tijdens deze tocht vaar je langs bijzondere bezienswaardigheden. Het verlichte uitzicht op de grachten is tijdens de avonduren extra mooi. Daarnaast kom je langs bijzondere architectuur en zie je de stad vanuit een uniek perspectief. Deze vaartocht is inclusief audiogids. Je zal je absoluut niet vervelen.

Vertrek: Prins Hendrikkade 25 (Centraal Station)

  • Stadsavondrondvaart Amsterdam met levende gids

Wellicht ben jij op zoek naar een leuke Stadsavondvaart Amsterdam inclusief levende gids? Dan ben je bij dit bedrijf in ieder geval aan het juiste adres. Samen zullen jullie door de schilderachtige grachten van Amsterdam varen. Deze cruise zul je doen met een kleine groep. De schipper vertelt mooie verhalen over de stad en je krijgt persoonlijke aandacht. Je zal (opnieuw) verliefd worden op de hoofdstad.

Vertrekt: Westermarkt 20 (Anne Frank Huis)

Nog meer leuke dingen

Wil je weten welke leuke dingen er nog meer in de stad te doen zijn? Neem dan een kijkje op een van de volgende pagina’s:

Activiteiten in Amsterdam

Evenementen in Amsterdam

Festivals in Amsterdam

Exposities in Amsterdam

City Guide in Amsterdam

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam