Naar de Canal Parade in Amsterdam? Dit is de route!

Ga jij zaterdag naar de Canal Parade in Amsterdam? Dan wil je natuurlijk weten welke route er wordt gevaren. De tocht gaat om 11.30 uur van start bij het Oosterdok/Scheepvaartmuseum en voert via de Nieuwe Herengracht, Amstel en Prinsengracht naar het Westerdok. De Canal Parade wordt traditiegetrouw geopend met Flyboarders. Vanaf 12.00 uur volgen de ruim 80 boten vanaf het Oosterdok, waarna rond 18.00 uur de laatste boot in het Westerdok aankomt.

Jubileumeditie

De botentocht over de Amsterdamse grachten wordt zaterdag voor de 25e keer georganiseerd. Dat maakt het een ware jubileumeditie. De jury onder leiding van Cornald Maas zal alle deelnemende boten beoordelen. Simone Weimans, Jurre Geluk, Lisa van Ginneken en Carolien Borgers zijn de overige juryleden.

Handige bezoekersinformatie

Via Amsterdam.nl/pride kan een interactieve kaart worden bekeken. Daarop is handige bezoekersinformatie te lezen. Op de website van Pride Amsterdam en de Woov-app kan informatie worden gelezen over het deelnemersveld.

Live op televisie

Ben je niet in staat om zaterdag zelf langs de grachten van Amsterdam aanwezig te zijn? Niet getreurd. De AVROTROS zendt de botentocht live uit op NPO1 van 12.10 tot 15.45 uur. Via de social mediakanalen van Pride Amsterdam is de Canal Parade te volgen en ook via PrideTV, AT5, Salto en OUTtv wordt er aandacht aan deze happening besteedt.

Het thema

Tijdens Pride Amsterdam 2022 is het thema ‘My Gender, My Pride’. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het recht om af te wijken van de norm en de sekse die we bij geboorte hebben gekregen. Iedere boot die meedoet draagt een boodschap uit geïnspireerd op ‘My Gender, My Pride’.

Gerelateerd artikel: Pride Amsterdam 2022: wat is er te doen?