Queer & Pride Amsterdam: boten Canal Parade 2023 bekend gemaakt
De boten Canal Parade 2023 zijn bekend gemaakt

Zaterdagmiddag zijn in Amsterdam de deelnemende boten aan de Canal Parade 2023 bekend gemaakt. Het thema van Pride Amsterdam 2023 is #YouAreIncluded, wat staat voor de inclusiviteit die iedereen nastreeft en de samenleving waar soms nog een wereld te winnen valt. De volledige lijst met deelnemers aan de Canal Parade 2023 staat op de site van de organisatie.

Queer & Pride Amsterdam

Sinds 2014 organiseert Stichting Pride Amsterdam de jaarlijkse Pride in Amsterdam. Daarbij is het programma ook een spiegel van de huidige samenleving en verandert en breidt die programmering ieder jaar uit.

Meerdere organisatoren  

Om aan de wensen en verwachtingen van de vele – soms nieuwe – doelgroepen te blijven voldoen hebben meerdere partijen bij de Gemeente Amsterdam aangegeven de organisatie van Pride Amsterdam in 2023 op zich te willen nemen.

Queer Amsterdam en Stichting Pride Amsterdam  

Het resultaat is dat er een verdeling is gemaakt waardoor meer ruimte is ontstaan voor een nog bredere focus. Queer Amsterdam verzorgd van 22 t/m 28 juli de programmering en Stichting Pride Amsterdam van 1 t/m 6 augustus. Het overkoepelende programma voor de twee weken heet Queer & Pride Amsterdam.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam