Pianoduo Festival Amsterdam sluit 10e editie spectaculair af
Slotconcert in het Muziekgebouw. Foto credits: Edward Janssens

Zondagavond sloot het Pianoduo Festival Amsterdam zijn 10e editie spectaculair af in het Muziekgebouw in Amsterdam. Vijf dagen lang kleurde Amsterdam paars voor muzikaal pianoduospel. De organisatie kijkt terug op een zeer succesvolle editie.

Jubileumeditie

Het festival bood 5 dagen lang een podium door heel Amsterdam heen voor pianoduo in de breedste zin van het woord. De organisatie kijkt terug op een geslaagde jubileumeditie. ‘We zijn bijzonder trots op deze succesvolle en feestelijke 10e editie, waarin we door heel Amsterdam de mooiste pianoduomuziek konden laten horen aan jong en oud, van klassiek tot jazz, wereldmuziek  en kinderconcerten tot speciaal voor ons gecomponeerde muziek’. aldus artistiek leiders Lestari Scholtes en Gwylim Janssens.
‘Pianoduo Festival maakt indruk met internationaal programma vol onontdekt werk.’ Thomas Batelaan – NRC

Concoursen

Componist Niels van der Weiden (1990) werd uitgeroepen tot winnaar van het 1e Pianoduo Festival Compositie Concours. Zijn compositie Gloed werd tijdens het openingsconcert uitgevoerd door Pianoduo Scholtes & Janssens. 
Op zaterdag 3 december namen 7 amateurduo’s plaats op het podium van De Duif tijdens het 3e Pianoduo Festival Concours. De duo’s werden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit pianisten Tobias Borsboom, Ivana Alkovic en Lestari Scholtes. De winnaars zijn de Belgische zusjes Camille en Chloe Beniest die indruk maakten met hun spel met werken van de 2e Hongaarse Rapsodie van Franz Liszt en Introduction et Rondo capriccioso van Saint-Saëns/Debussy.
“We waren onder de indruk van het samenspel en de muzikaliteit van het duo. Camille en Chloe zijn echte verhalenvertellers op het podium,” aldus de jury.  Zij krijgen een concert tijdens het Pianoduo Festival Amsterdam in 2023.

Voorjaarsweekend

Het Pianoduo Festival Amsterdam komt voor de tweede keer terug met een Voorjaarsweekend, komend jaar tijdens het Pinksterweekend  op 27 en 28 mei 2023. Binnen één weekend  zal er een een breed spectrum van pianoduomuziek te horen zijn van oude muziek tot jazz.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam