NEXTGEN AMSTERDAM LAAT SPORTWERELD VAN DE TOEKOMST ZIEN
Foto via Next Gen Amsterdam

Het Olympisch Stadion in Amsterdam is op 20, 21 en 22 mei in de ban van NextGen Amsterdam. Sportmarketingbureau SportsGen en de gemeente Amsterdam, initiators van NextGen Amsterdam, organiseren drie evenementen waar de topsporters en sporten van de volgende generatie centraal staan.

Projectmanager Rowin Bouwmeester: ‘Sport is ongekend mooi, maar er kan nog veel beter. Meer snelheid, meer spektakel, meer actie en een slimmere organisatie. Veel traditionele sporten zijn saai geworden en winnen lijkt inmiddels belangrijker dan entertainen. Dat kan anders denken wij. We laten zien hoe de sportwereld van de toekomst eruit zou kunnen zien, door te experimenteren met spelvormen, spelregels, ondergronden en andere noviteiten.’

NextGen Games

De zesde editie van NextGen Games – een driedaags sportfestival voor sporttalenten en (urban) sportvarianten – is groter dan ooit. Op het programma staan de voorrondes van de 3x3NL Masters (3×3 Basketball), Urban Hockey Experience, Benelux Open Allstyle Karate, EK Meidenvoetbal, Baseball5 & Flag Football Championships, Freerunning, Tricking, BMX, YOU.FO, Bootcamp en Esports. Via voortrajecten in de stadsdelen en promotielessen op scholen kan de Amsterdamse jeugd sinds maart jl. al kennismaken met veel van deze sporten.

NextGen Talks

Op vrijdag vindt NextGen Talks plaats in de Olympic Room, met speciale aandacht voor de opkomst van Baseball5 (variant van honkbal), Flag Football (variant van American Football) en Esports. Na afloop is er een VR Experience, Demo Game en netwerkborrel.

NextGen Women’s Series

De zondag staat in het teken van NextGen Women’s Series, dit jaar in de vorm van een jeugdvoetbaltoernooi voor meiden onder-15 jaar. Vijftien Amsterdamse clubs, onder wie Buitenveldert, Kadoelen, Zeeburgia en AFC, strijden om de eindzege. In het toernooi zullen diverse nieuwe spelregels worden getest.

Nieuwe gezichten

NextGen Amsterdam heeft dit jaar liefst negen jonge sporters als ambassadeur aan zich weten te binden, waaronder Ajax-talent Isa Kardinaal, Apollo-basketballer Jacopo Bertotti, AH&BC Amsterdam-hockeyster Noa Muller en Topsport Amsterdam-freerunner Max van Rossum.

Het Olympisch Stadion en voorplein is (gratis) toegankelijk voor iedereen. Met een mix van toernooien, trainingen, workshops, demo’s, contests, seminars en side-events is er voor ieder wat wils. Meer informatie over het programma is te vinden op www.nextgen.amsterdam.