Nationaal Circus Hollandia gaat los in Amsterdam
Duo Martinez - Luchtacrobaten Foto via Nationaal Circus Hollandia

‘Kleine clown Milko haalt reus King Kong naar het Waterlandplein’

Leuk circusnieuws! Er is weer een echt Nederlandse tourneecircus dat in de voetsporen treedt van Renz, Bolitini, Holiday en al die andere iconische circussen. Volkscultuur-minnend Amsterdam-Noord is uitverkoren voor de eerste tournee van Nationaal Circus Hollandia! Van vrijdag 7 tot en met zondag 19 oktober zijn er dagelijks meerdere voorstellingen op het circusterrein Waterlandplein.

Niemand minder dan grote, kleine clown Milko Steyvers is hét boegbeeld van Nationaal Circus Hollandia, een nieuwe loot van Duursma Groep Events (bekend van NederlandseKerstcircussen.nl). Een echt Nederlands circus, met een internationale cast, met een wervelende show voor alle leeftijden.

Nationaal Circus Hollandia gaat los in Amsterdam
Clown Milko – Grappen en grollen
Foto credits: Nationaal Circus Hollandia

Milko is het grootste circusicoon van Nederland. Niet alleen zal hij zijn onnavolgbare grollen en grappen uithalen, hij is ook spreekstalmeester en heeft een belangrijk stem in de samenstelling van het programma: “Het moet leuk zijn voor kinderen, maar het is beslist geen kindervoorstelling. Nationaal Circus Hollandia is voor alle leeftijden.”

Tovenaressen en King Kong

Met de vier prachtige tovenaressen van Angels Inc. is Hollandia een reizend Las Vegas door Nederland. De wereldtop in illusies! Milko: “Het leuke van circussen zijn de tegenstellingen. Ik heb er lang over nagedacht en over de wereld gezocht. Ik ben zelf klein en wat is dan leuker om een reus als King Kong naar het circus te halen. Sensationeel! Hij is terug! Een grotere tegenstelling krijgt het publiek in de piste nooit meer te zien. Het wordt kortom een reusachtig sensationele voorstelling met tal van hoogstaande artiesten uit de hele wereld.”

Nationaal Circus Hollandia gaat los in Amsterdam
Jenny Sterza – Hula hoop Foto credits: Nationaal Circus Hollandia

Nationaal Circus Hollandia is onderdeel van Duursma Groep Events dat meerdere circusproducties (zoals NederlandseKerstcircussen.nl) uitbrengt om het circus, dankzij samenwerking en schaalvergroting, in Nederland op het hoogste niveau te kunnen behouden. Het is een grote eer om door te bouwen op wat in de afgelopen decennia is neergezet door het Internationaal Circusfestival Enschede, Circus Renz, Kerstcircus Haarlem en Circus Sijm.